Ο μεγαλύτερος σταθμός ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ και άλλα έργα καθαρής ενέργειας θα μπορούσαν να κατασκευαστούν σε εκτάσεις που ανήκουν στο Υπουργείο Ενέργειας, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές όπου αναπτύχθηκαν εξαρτήματα για ατομικές βόμβες της εποχής του Ψυχρού Πολέμου. 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει εντοπίσει περίπου 70.000 στρέμματα (283 τετραγωνικά χιλιόμετρα) γης σε πέντε πολιτείες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων έχει χρησιμοποιηθεί ως ρυθμιστικό πεδίο για σκοπούς εθνικής ασφάλειας, που θα μπορούσαν τελικά να φιλοξενήσουν έργα καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής, της αιολικής και της πυρηνικής ενέργειας.

"Αυτές οι περιοχές είναι όλες ασφαλείς τώρα, είναι εντελώς καθαρές και έτοιμες για ανάπλαση", δήλωσε η υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Τζένιφερ Γκράνχολμ σε εκδήλωση στην έδρα του υπουργείου της στην Ουάσινγκτον.

Η Γκράνχολμ παρουσίασε το σχέδιο "Cleanup to Clean Energy" για να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων του προέδρου Τζο Μπάιντεν για καθαρή ηλεκτρική ενέργεια. Η κυβέρνηση θέλει το δίκτυο των ΗΠΑ να λειτουργεί με καθαρή ενέργεια έως το 2035. Πολλές από τις τοποθεσίες έχουν ήδη πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας και εργατικό δυναμικό, δήλωσαν αξιωματούχοι.