Η γερμανικής εταιρείας κοινής ωφέλειας Uniper σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 8 δισεκατομμύρια ευρώ για να μετατραπεί σε μια πιο πράσινη εταιρεία κοινής ωφέλειας, με το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς της να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η στροφή θα καταστεί δυνατή λόγω της ταχύτερης ανάκαμψης από ό,τι αναμενόταν, μετά τη διάσωσή της από την κυβέρνηση στο αποκορύφωμα της περσινής ενεργειακής κρίσης,

ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση για τα κέρδη της. Η Uniper προέβλεψε επίσης "εξαιρετικές" επιδόσεις για το υπόλοιπο του έτους, όταν προανήγγειλε τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου την περασμένη εβδομάδα.

Η ανάκαμψη της εταιρείας "μας έδωσε περιθώριο για νέα ανάπτυξη και εταιρικό μετασχηματισμό", δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Λιούις. "Θέλουμε επίσης να γίνουμε πιο πράσινοι πιο γρήγορα, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας εξατομικευμένες ενεργειακές λύσεις για τον δικό τους μετασχηματισμό".

Η Uniper έχει θέσει ως στόχο το 80% της εγκατεστημένης παραγωγικής της ικανότητας να είναι χωρίς εκπομπές ρύπων έως το 2030. Θα τερματίσει την παραγωγή ενέργειας με καύση άνθρακα το αργότερο έως το 2029, σύμφωνα με τη δήλωση.