Η Octopus Renewables Infrastructure Trust (ORIT) συμφώνησε να επενδύσει έως και 2 εκατ. λίρες Αγγλίας σε μια νέα επιχείρηση που θα παρέχει ηλιακά με μπαταρίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα κατέχει το 100% της νέας εταιρείας, η οποία θα επωφελείται από τις αποκλειστικές υπηρεσίες ανάπτυξης της BLC Energy, μιας νεοσύστατης εξειδικευμένης εταιρείας ανάπτυξης.

Η ORIT θα επενδύσει αρχικά 700.000 λίρες Αγγλίας, με αναμενόμενη συνολική επένδυση έως και 2 εκατ. λίρες Αγγλίας για να υποστηρίξει το κόστος ανάπτυξης της επιχείρησης μέχρι το τέλος του 2025.

Η νέα επιχείρηση θα στοχεύσει σε έναν αρχικό σύνολο έργων με ισχύ άνω των 350MW υπό ανάπτυξη, με τα δικαιώματα γης και τις προσφορές σύνδεσης με το δίκτυο που αναμένεται να εξασφαλιστούν, καθιστώντας τις περιοχές κατάλληλες για πώληση ή περαιτέρω ανάπτυξη.

Η ORIT θα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να παράσχει περαιτέρω χρηματοδότηση για να φέρει τον αρχικό αγωγό σε κατάσταση ετοιμότητας προς κατασκευή μεταξύ 2025 και 2029, εξασφαλίζοντας πολεοδομικές άδειες και οποιεσδήποτε άλλες σχετικές εγκρίσεις, μαζί με προνομιακά δικαιώματα για την παροχή χρηματοδότησης ανάπτυξης σε νέους αγωγούς που θα εντοπιστούν από την BLC Energy.

Η ORIT θα έχει επίσης τη δυνατότητα να κατασκευάσει ή να πωλήσει όλα τα έργα που αναπτύσσονται για την επιχείρηση από την BLC Energy μόλις είναι έτοιμα προς κατασκευή.

"Αυτή η τελευταία επένδυση σε μια νέα πλατφόρμα ανάπτυξης για ηλιακά φωτοβολταϊκά και στοιχεία αποθήκευσης μπαταριών είναι μια συναρπαστική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της ORIT", δήλωσε ο πρόεδρος της ORIT Phil Austin.