Τα ηλεκτρικά οχήματα πέτυχαν μερίδιο πωλήσεων 25% στην Καλιφόρνια το δεύτερο τρίμηνο του έτους Οι πωλήσεις οχημάτων με μηδενικές εκπομπές ρύπων σημείωσαν νέο υψηλό επίπεδο στην Καλιφόρνια αυτή την άνοιξη, με τους αγοραστές να επιλέγουν ηλεκτρικά και υδρογονοκίνητα μοντέλα για 1 στα 4 νέα αυτοκίνητα που αγοράζονται.

Οι Καλιφορνέζοι αγόρασαν περισσότερα από 496.000 ''καθαρά'' αυτοκίνητα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα νέα στατιστικά στοιχεία της Επιτροπής Ενέργειας της Καλιφόρνιας ή CEC.

Η Tesla κυριάρχησε στις πωλήσεις, με το crossover Model Y, το Model 3 και το Model X να αποτελούν τα τρία πρώτα οχήματα που αγοράστηκαν περισσότερο.

"Η Καλιφόρνια δείχνει στον κόσμο τι είναι δυνατό - προάγει την καινοτομία και δημιουργεί χώρο για την άνθηση μιας βιομηχανίας", ανέφερε σε δήλωσή του ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ. "Η απόδειξη βρίσκεται στους αριθμούς: 1 στα 4 νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην πολιτεία μας είναι μηδενικών εκπομπών".

Το στατιστικό στοιχείο αντιπροσωπεύει μια συνεχή επιτάχυνση στις αγορές οχημάτων μηδενικών εκπομπών ή ZEV από τους Καλιφορνέζους. Τα ZEV αποτέλεσαν το 19% των αγορών νέων αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια το πρώτο τρίμηνο.

Η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας έχει τώρα περίπου 1,6 εκατομμύρια καθαρά αυτοκίνητα στους δρόμους της, σύμφωνα με τα στοιχεία της CEC. Αυτό περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αυτοκίνητα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και plug-in υβριδικά.