Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα ουγγρικό πρόγραμμα ύψους 2,36 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επιτάχυνση των επενδύσεων προς την κατεύθυνση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σύμφωνα με το βιομηχανικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πράσινη Συμφωνία, η Ουγγαρία θα χρησιμοποιήσει το καθεστώς μέσω άμεσων επιχορηγήσεων και φορολογικών πλεονεκτημάτων. Το καθεστώς εγκρίθηκε στο πλαίσιο του 

Προσωρινού Πλαισίου για την Κρίση και τη Μετάβαση, ένα μέτρο που εγκρίθηκε από την Επιτροπή νωρίτερα φέτος τον Μάρτιο, το οποίο αποσκοπούσε στην επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και της απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα κεφάλαια από την κυβέρνηση της Ουγγαρίας θα χορηγηθούν πριν από το τέλος του 2025.

Μεταξύ των τεχνολογιών που στοχεύει να χρηματοδοτήσει η χώρα είναι η παραγωγή ηλιακών συλλεκτών, μπαταριών ή ηλεκτρολυτών και άλλων καθαρών τεχνολογιών. Η κίνηση αυτή της Ουγγαρίας συμβαδίζει με την έκκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ηλιακής Παραγωγής (ESMC) που ζητά από τα κράτη μέλη της ΕΕ να διαθέσουν οικονομική στήριξη από τις επιχορηγήσεις REPowerEU για την ενίσχυση της δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής εγχώριας βιομηχανίας παραγωγής ηλιακών φωτοβολταϊκών.

Παρά το γεγονός ότι η Ουγγαρία δεν αποτελεί σημαντική αγορά φωτοβολταϊκών, όπως καλύφθηκε σε πρόσφατο αφιέρωμα του PV Tech Premium, η εξάρτηση της χώρας από την εισαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες και η ανάγκη της να απεξαρτηθεί από τις εκπομπές άνθρακα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα μπορούσε να ενισχύσει την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην περιοχή και να παράσχει κατασκευαστική ικανότητα για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.