Η Qair εξασφάλισε τραπεζικό δάνειο για την κατασκευή τριών ηλιακών πάρκων στην Πολωνία συνολικής ισχύος 130MW. Τα έργα βρίσκονται στις περιοχές Golczewo, Rokietnica και Pakość και θα τεθούν σε λειτουργία το 2024. Η δανειακή σύμβαση υπεγράφη με κοινοπραξία των Santander Bank Polska και PKO Bank Polski.

Η ενέργεια που θα παράγεται από τις εγκαταστάσεις θα πωλείται σε καθορισμένους μεταπωλητές στο πλαίσιο μακροπρόθεσμων, εταιρικών συμφωνιών αγοράς ενέργειας (CPPA).

Η χρηματοδότηση μπορεί να υπόκειται σε περαιτέρω επέκταση εάν αυξηθεί το επίπεδο του όγκου που έχει συναφθεί βάσει των CPPA.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Santander Bank και την PKO Bank Polski, η οποία θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε το χαρτοφυλάκιο των έργων μας που γίνονται για μακροπρόθεσμες CPPA", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Qair Polska Krzysztof Wojtysiak.

"Εκτιμούμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι και των δύο τραπεζών παρακολουθούν μαζί μας τις αλλαγές στην αγορά εμπορίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υποστηρίζουν την ανάπτυξή μας".