Η εταιρεία ανάπτυξης Quartux και η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας φωτοβολταϊκών μετατροπέων και αποθήκευσης ενέργειας Sungrow ολοκλήρωσαν ένα έργο 25MWh στο Μεξικό, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του έργου στο Κανκούν προχθες (2 Αυγούστου) για να βοηθήσουν

την τουριστική πόλη να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες διακοπές ρεύματος λόγω του ασταθούς ηλεκτρικού δικτύου.

Το έργο, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία νωρίτερα φέτος, χρησιμοποιεί το προϊόν PowerTitan της Sungrow για το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) σε κλίμακα δικτύου με ιόντα λιθίου σε εμπορευματοκιβώτια (containers). Έχει διάρκεια εκφόρτισης δύο ωρών, έχει αντιδιαβρωτική τεχνολογία C5, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, εξασφαλίζει ανθεκτικότητα σε δύσκολες παράκτιες συνθήκες, ενώ ο ελεγκτής DC-DC μπορεί να ελέγχει τα ράφια των μπαταριών ξεχωριστά, βελτιώνοντας την απόδοση.

Παρέχει υπηρεσίες εξοικονόμησης αιχμής και εφεδρικής ενέργειας σε έναν ανώνυμο πελάτη (ή πελάτες) στην περιοχή, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της Quartux Alejandro Fajer είχε δηλώσει πέρυσι στο Energy-Storage.news ότι το έργο θα αναπτυχθεί για μια τοποθεσία ξενοδοχείου.

Εκείνη την εποχή, ο Fajer είχε ισχυριστεί ότι θα είναι το μεγαλύτερο BESS στο Μεξικό και το μεγαλύτερο BESS σε εγκαταστάσεις καταναλωτών και βιομηχανίας (C&I) σε όλη τη Λατινική Αμερική.