Σε μια εποχή που μέχρι πρόσφατα η κρίση του Covid-19 και ο πόλεμος στην Ουκρανία(τώρα) υπονομεύουν τον τουρισμό στο Πράσινο Ακρωτήριο, ένα δάνειο από τη Διεθνή Εταιρεία Χρηματοδότησης (IFC) θα επιτρέψει στη χώρα του αρχιπελάγους των 587.000 κατοίκων να ενισχύσει την οικονομική και περιβαλλοντική ανταγωνιστικότητα επτά αεροδρομίων.

Στο Πράσινο Ακρωτήριο, ο τουρισμός θα ανακτήσει σύντομα την ελκυστικότητά του. Ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC) θα συνεισφέρει 20 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση και την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε επτά αεροδρόμια. Ο χρηματοδοτικός βραχίονας του ιδιωτικού τομέα του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας θα χορηγήσει τα κεφάλαια στα αεροδρόμια του Πράσινου Ακρωτηρίου, θυγατρική του γαλλικού ομίλου Vinci Airports, ο οποίος διαχειρίζεται κόμβους αεροδρομίων σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά, το έργο θα περιλαμβάνει την αναβάθμιση τριών εθνικών και τεσσάρων διεθνών αεροδρομίων, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου της πρωτεύουσας Praia, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2005 και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 1.300 επιβάτες ανά ώρα. Η χρηματοδότηση του IFC θα χρησιμοποιηθεί επίσης για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της αεροπορικής κίνησης σε αυτό το αρχιπέλαγος των 10 νησιών (Brava, Fogo, Santiago, Maio, Boa Vista, Sal, São Nicolau, Santa Luzia, São Vicente και Santo Antão).