Η κολομβιανή εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Isagen SA ESP ανακοίνωσε την Πέμπτη συνεργασία με την Atlas Renewable Energy, η οποία θα επιδιώξει από κοινού την ανάπτυξη ηλιακών έργων ισχύος 1.000 MW στην Κολομβία. Η ανακοίνωση δεν περιείχε πολλές λεπτομέρειες. Η Isagen δήλωσε ότι στόχος της συμμαχίας θα είναι η ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία των ηλιακών έργων τα επόμενα χρόνια.

 

Το project θα χρησιμοποιήσει την εμπειρία της Isagen ως παραγωγού και λιανοπωλητή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κολομβία και το υπόβαθρο της Atlas Renewable Energy ως ικανής εταιρείας ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Λατινική Αμερική. Θα επιτρέψει επίσης στην Atlas να υλοποιήσει το σχέδιο επέκτασής της στην αγορά της Κολομβίας, δήλωσε η Isagen.

Η Isagen διαθέτει περίπου 3.000 MW εγκατεστημένης ισχύος, μεγάλο μέρος της οποίας είναι υδροηλεκτρική. Μετά την πώληση του μοναδικού θερμοηλεκτρικού σταθμού στο χαρτοφυλάκιό της, η παραγωγική ικανότητα της Isagen είναι 100% καθαρή.

Η Atlas Renewable Energy είναι μια πλατφόρμα που επικεντρώνεται στη Λατινική Αμερική με περίπου 4.400 MW συμβεβλημένων έργων στην περιοχή. Κάποτε υποστηριζόταν από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Actis πριν εξαγοραστεί από την Global Infrastructure Partners (GIP) το 2022.