Το Σαουδαραβικό Ταμείο Ανάπτυξης θα Xρηματοδοτήσει Hλιακό Έργο 60MW στο Μπελίζ

Το Σαουδαραβικό Ταμείο Ανάπτυξης θα Xρηματοδοτήσει Hλιακό Έργο 60MW στο Μπελίζ
energia.gr
Τετ, 9 Αυγούστου 2023 - 11:54

Το Σαουδαραβικό Ταμείο Ανάπτυξης υπέγραψε συμφωνία με το Μπελίζ, μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής, για τη χρηματοδότηση ενός νέου ηλιακού έργου αξίας 77 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του ταμείου να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες οικονομίες και στα μικρά νησιωτικά αναπτυσσόμενα κράτη.

 

Το δάνειο της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο θα συμβάλει στην κατασκευή ενός ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 60 μεγαβάτ, θα μειώσει τις εκπομπές κατά 60.000 τόνους ετησίως από τον ενεργειακό τομέα. Το έργο θα διαδραματίσει επίσης καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης του Μπελίζ.

Επιπλέον, θα συμβάλει στη βελτίωση της αξιοπιστίας του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες του Μπελίζ για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια.

"Το έργο για την κατασκευή ενός εργοστασίου ηλιακής ενέργειας στο Μπελίζ θα υποστηρίξει την υγεία και την ευημερία του τοπικού πληθυσμού και θα συμβάλει στην παροχή άμεσων και έμμεσων ευκαιριών απασχόλησης, οι οποίες θα συμβάλουν στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της χώρας", δήλωσε ο Sultan Al-Marshad, διευθύνων σύμβουλος της SFD.

Και πρόσθεσε: "Το έργο αυτό αντικατοπτρίζει τη σημασία που αποδίδει η SFD στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής".