Ενώ αναμένουμε την εκτόξευση της αποστολής Crew-7 του SpaceX, η NASA ανακοίνωσε τα μέλη του πληρώματος που θα είναι μέρος της επόμενης περιστροφής στον ISS, γνωστή ως SpaceX Crew-8. Οι αστροναύτες του SpaceX Crew-8 είναι οι Μάθιου Ντόμινικ, Διοικητής (NASA), Michael Barratt, πιλότος (NASA), Jeanette Epps (NASA), Alexander Grebenkin (Roscosmos)

Επικεφαλής της αποστολής Crew-8 είναι ο Matthew Dominick(δεύτερος από δεξιά), ένας έμπειρος διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και πιλότος δοκιμών. Εντάχθηκε στο σώμα αστροναυτών της NASA το 2017 ως μέλος της ομάδας 22. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Dominick πέταξε σε πολεμικές αποστολές με το F/A-18 και αργότερα μεταπήδησε σε καριέρα πιλότου δοκιμών, όπου εργάστηκε με αεροσκάφη όπως το F-35, το V-22 Osprey και το X-47B. Αυτή η επερχόμενη αποστολή θα σηματοδοτήσει την πρώτη του αποστολή στο διάστημα.

Βοηθός του Dominick στην αποστολή είναι ο βετεράνος αστροναύτης Michael Barratt(δευτερος από αριστερά) ο οποίος έχει ήδη συμμετάσχει σε δύο διαστημικές πτήσεις προτού τοποθετηθεί στο πλήρωμα 8. Ο Barratt επιλέχθηκε το 2000 ως μέλος της Ομάδας 18 και φέρνει ένα μοναδικό υπόβαθρο στην ομάδα. Κατέχει πτυχίο στη ζωολογία και απέκτησε το διδακτορικό του το 1985. Ο Barratt επικεντρώθηκε στην εσωτερική και αεροδιαστημική ιατρική πριν ενταχθεί στη NASA. Οι προηγούμενες πτήσεις του περιλάμβαναν το Soyuz TMA-14 το 2009 και την τελευταία εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου Discovery, STS-133, το 2011.

Η ομάδα των αστροναυτών του πληρώματος 8 της NASA συμπληρώνεται από την Jeanette Epps(δεξιά), μια αεροδιαστημική μηχανικό με ενδιαφέρουσα πορεία καριέρας. Η Epps εργάστηκε αρκετά χρόνια στη Ford Motor Company και αργότερα στη CIA προτού ενταχθεί στη NASA το 2009. Αρχικά είχε προγραμματιστεί να πετάξει με εναλλασσόμενο πλήρωμα στον ISS το 2017, αλλά αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια, η Epps τοποθετήθηκε στην πτήση του Boeing Starliner-1, αλλά λόγω καθυστερήσεων, τώρα έχει επανατοποθετηθεί για να πετάξει με ένα διαστημόπλοιο Dragon της SpaceX.

Το τελευταίο μέλος του πληρώματος-8 προέρχεται από τη ρωσική Roscosmos, ο κοσμοναύτης Alexander Grebenkin(αριστερά). Σύμφωνα με τις πρόσφατες επανδρωμένες αποστολές της SpaceX, η NASA και η Ρωσία αντάλλαξαν θέσεις στις εκ περιτροπής αποστολές τους για να εξασφαλίσουν εκπροσώπηση και από τις δύο πλευρές στον ISS σε περίπτωση που ένα πλήρωμα χρειαστεί να αναχωρήσει νωρίτερα. Ο Grebenkin, ο οποίος ανήκει στο σώμα των Ρώσων κοσμοναυτών από το 2018, θα ξεκινήσει την πρώτη του διαστημική πτήση.

Όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία εκτόξευσης της αποστολής Crew-8 της SpaceX, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2024. Το Crew-8 θα αντικαταστήσει το Crew-7, το οποίο έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι τις επόμενες εβδομάδες. Δεδομένου ότι το Crew-7 σχεδιάζει να παραμείνει στον ISS για έξι μήνες, το Crew-8 θα μπορούσε να εκτοξευθεί κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο.