Η Canadian Solar και η EDF Renewables North America ανακοίνωσαν την υπογραφή πολυετούς συμφωνίας προμήθειας μονάδων για την παράδοση έως και 7GW ηλιακών μονάδων TOPCon υψηλής απόδοσης τύπου N, που θα παραχθούν στο νέο εργοστάσιο της Canadian Solar στο Mesquite του Τέξας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Canadian Solar θα προμηθεύει

τα πιο πρόσφατα ηλιακά στοιχεία υψηλής απόδοσης N-Type TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) για να υποστηρίξει το πρόγραμμα έργων της EDF Renewables στις ΗΠΑ μεταξύ 2024 και 2030.

Οι μονάδες TOPCon θα εδραιώσουν την αποστολή της Canadian Solar να παρέχει την καλύτερη απόδοση της επένδυσης για τους πελάτες της, σύμφωνα με την εταιρεία.

Τα δομοστοιχεία TOPCon διαθέτουν υψηλή απόδοση μετατροπής έως 22,5%, χαμηλό συντελεστή θερμοκρασίας -0,30%/βαθμούς C, χαμηλή υποβάθμιση LID (Light Induced Degradation) που οδηγεί σε χαμηλή υποβάθμιση ισχύος και βελτιωμένη διμερή επιφάνεια σε σχέση με τα δομοστοιχεία Mono-PERC, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής ενέργειας, προστίθεται.

Τον Ιούλιο του 2023, η Canadian Solar ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει πάνω από 250 εκατ. δολάρια ΗΠΑ σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο φωτοβολταϊκών μονάδων στο Mesquite του Τέξας.

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το εργοστάσιο θα έχει ετήσια παραγωγή 5 GW και θα δημιουργήσει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας ειδικευμένου προσωπικού. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2023.