Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εγκαινίασε ένα ταμείο ύψους 10 εκατ. λιρών για να βοηθήσει τις αστικές και αγροτικές κοινότητες να αναπτύξουν τοπικά έργα ανανεώσιμης ενέργειας. Το Κοινοτικό Ενεργειακό Ταμείο θα ανοίξει για αιτήσεις στις αρχές του φθινοπώρου και τα χρήματα θα βοηθήσουν να ξεκινήσουν εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων μικρής κλίμακας αιολικών πάρκων και ηλιακών συμπράξεων σε στέγες, καθώς και αποθήκευσης μπαταριών,

αγροτικών δικτύων θερμότητας, σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και προγραμμάτων ανακούφισης από τη φτώχεια των καυσίμων.

Όλα τα έργα θα προταθούν, θα σχεδιαστούν και θα ανήκουν στους κατοίκους της περιοχής, δήλωσε το Τμήμα για την Ενεργειακή Ασφάλεια και το Καθαρό Μηδέν (DESNZ).

"Οι τοπικές κοινότητες βρίσκονται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την ενίσχυση της ενεργειακής μας ασφάλειας και την ανάπτυξη της οικονομίας. Το Κοινοτικό Ενεργειακό Ταμείο για την Αγγλία θα δώσει τη δυνατότητα στις κοινότητες να κάνουν ακριβώς αυτό", δήλωσε ο υπουργός Πυρηνικών και Δικτύων Andrew Bowie.

"Με αυτό, θα είναι σε θέση να προωθήσουν καινοτόμα ενεργειακά έργα που θα έχουν διαρκή θετικό αντίκτυπο, μειώνοντας το κόστος, οικοδομώντας ισχυρότερες κοινότητες και εξασφαλίζοντας καθαρή ενέργεια για τις επόμενες γενιές.

"Είναι σημαντικό ότι αυτά τα ενεργειακά έργα θα μπορούσαν να επεκταθούν πέρα από τις τοπικές περιοχές, προσελκύοντας περαιτέρω επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, εμπνέοντας με τη σειρά τους άλλες κοινότητες να τροφοδοτήσουν την περιοχή τους με ενέργεια από την Αγγλία."