Η Luxcara επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται πίσω από την επιτυχή προσφορά της Watercant Energy στην πρόσφατη γερμανική δημοπρασία υπεράκτιων αιολικών συστημάτων. Ο φορέας υποβολής προσφορών της γερμανικής εταιρείας κέρδισε τα δικαιώματα για την κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου 270MW στη Βόρεια Θάλασσα. Για πρώτη φορά στη χώρα, η δημοπρασία περιελάμβανε κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια καθώς και οικονομικές εκτιμήσεις.

 

Η τοποθεσία N-6.7 βρίσκεται σε αποκλειστική οικονομική ζώνη δίπλα σε ένα σύμπλεγμα υφιστάμενων υπεράκτιων αιολικών πάρκων, περίπου 90 χιλιόμετρα από το νησί Borkum. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά ορόσημα για την τοποθεσία, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών ερευνών, τα οποία θα επιτρέψουν τη σύνδεση του έργου με το εθνικό δίκτυο ήδη από το 2028.
"Οι διαγωνισμοί υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έχουν διανύσει πολύ δρόμο από το να ανατίθενται απλώς στον πλειοδότη, ώστε να λαμβάνονται πλέον όλο και περισσότερο υπόψη και κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες", δήλωσε η διευθύνουσα εταίρος της Luxcara Alexandra von Bernstorff.

"Αυτός ο πιο ολοκληρωμένος σχεδιασμός δημοπρασίας μας ταιριάζει πολύ και είμαστε απλά ευτυχείς που μπορούμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην εγχώρια αγορά μας. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει την ικανότητα της Luxcara να παρέχει στους θεσμικούς επενδυτές πρόσβαση σε μια εξαιρετικά περιζήτητη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς.

"Ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε αυτό το νέο έργο με αντίκτυπο στη Βόρεια Θάλασσα και να συμβάλουμε στην ενεργειακή μετάβαση της Γερμανίας".

Το έργο θα αποτελέσει μέρος ενός χαρτοφυλακίου που η Luxcara συμβουλεύει για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών. Μεταξύ αυτών είναι συνταξιοδοτικά ταμεία από τη Γερμανία, την Ευρώπη και το εξωτερικό, δημιουργώντας έναν θετικό κύκλο με την επένδυση των συνταξιοδοτικών κεφαλαίων για ένα καλύτερο μέλλον για το κοινό και την επόμενη γενιά δήλωσε η εταιρεία.