Βρετανία: Ρεκόρ Ηλιακών Συλλεκτών και Αντλιών Θερμότητας στα Σπίτια το Α Εξάμηνο του 2023

Βρετανία: Ρεκόρ Ηλιακών Συλλεκτών και Αντλιών Θερμότητας στα Σπίτια το Α Εξάμηνο του 2023
energia.gr
Τετ, 16 Αυγούστου 2023 - 10:19

Τα βρετανικά νοικοκυριά προβαίνουν σε περισσότερες αναβαθμίσεις πράσινης ενέργειας από ποτέ, αφού εγκατέστησαν αριθμό ρεκόρ ηλιακών συλλεκτών και αντλιών θερμότητας το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον επίσημο φορέα τυποποίησης του κλάδου. Τα στοιχεία του κλάδου δείχνουν ότι τον Ιούνιο έγιναν περισσότερες εγκαταστάσεις πράσινης ενέργειας από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Κατά μέσο όρο, περισσότερα από 17.000 νοικοκυριά εγκαθιστούσαν ηλιακούς συλλέκτες κάθε μήνα φέτος, ενώ ο αριθμός των σπιτιών που εγκαθιστούσαν αντλίες θερμότητας έφτασε για πρώτη φορά τις 3.000 το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Κάθε μήνας του 2023 ήταν μήνας ρεκόρ για τις τεχνολογίες μπαταριών, καθώς οι αριθμοί των εγκαταστάσεων ξεπερνούσαν σταθερά τον προηγούμενο μήνα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των μπαταριών που έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια και επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπερνά τις 1.000 το 2023 μέχρι στιγμής.

Ο φορέας διαπίστευσης του κλάδου, MCS, δήλωσε ότι η έκρηξη της πράσινης ενέργειας έχει βάλει τα νοικοκυριά σε τροχιά εγκατάστασης περισσότερων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το τελευταίο ρεκόρ που σημειώθηκε το 2012, όταν πολλοί έτρεξαν να εγκαταστήσουν ηλιακούς συλλέκτες πριν μειωθούν οι κυβερνητικές επιδοτήσεις.