Η ιταλική εταιρεία παροχής υπηρεσιών μηχανικής, γεωτρήσεων και κατασκευών Saipem εξασφάλισε ένα νέο συμβόλαιο - αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων - για την ανάπτυξη ενός έργου φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Λιβύης με την Mellitah Oil & Gas Libyan Branch, κοινοπραξία που δημιουργήθηκε από την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Λιβύης, National Oil Corporation of Libya, και την Eni North Africa

Η νέα συμφωνία της Saipem για το Bouri Gas Utilization Project (BGUP) θα της επιτρέψει να αναλάβει την ανακαίνιση των πλατφορμών και των εγκαταστάσεων στο κοίτασμα φυσικού αερίου Bouri, το οποίο βρίσκεται σε βάθη νερού μεταξύ 145 μ. και 183 μ. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη μείωση των εκπομπών CO2 στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τον ιταλικό κολοσσό, η σύμβαση περιλαμβάνει τη μηχανική, προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία (EPCIC) μιας μονάδας ανάκτησης αερίου (GRM) περίπου 5.000 τόνων, στην υπάρχουσα υπεράκτια εγκατάσταση DP4, μαζί με την τοποθέτηση αγωγών μήκους 28 χλμ.

που θα συνδέουν τις πλατφόρμες DP3, DP4 και Sabratha. Ο ημι-υποβρύχιος γερανός Saipem 7000 της εταιρείας θα εκτελέσει τις κύριες εργασίες ανύψωσης.Το BGUP είναι ένα έργο επέκτασης που σχετίζεται με το πεδίο Bouri, το οποίο αποτελεί μέρος του Block NC-41.

Βρίσκεται 120 χιλιόμετρα βόρεια της λιβυκής ακτής στη Μεσόγειο Θάλασσα. «Με αυτή την ανάθεση, η Saipem επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της και την ανταγωνιστική της θέση στις υπεράκτιες έρευνες στη Λιβύη», υπογραμμίζει η ιταλική εταιρεία.

Ας σημειωθεί ότι η συμφωνία έρχεται λίγες μόνο ημέρες αφότου η Saipem κέρδισε δύο συμβόλαια στη Ρουμανία και τη Γερμανία συνολικής αξίας περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.