Η Οικονομική Αστυνομία της Ιταλίας θα πρέπει να παρέμβει στην περίπτωση πρατηρίου που πωλεί την βενζίνη στα 2,7 ευρώ στον αυτοκινητόδρομο Α8 Varese-Milan. Η Assoutenti, θα υποβάλει αύριο έκθεση καταγγέλλοντας την τιμή ρεκόρ που χρεώνει το πρατήριο καυσίμων. Θέλουμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατόν να πωλείται ένα λίτρο βενζίνης σε λειτουργία αυτοεξυπηρέτησης με 2,722 ευρώ ανά λίτρο και ποιοι είναι οι λόγοι για μια τέτοια αστρονομική τιμή

πολύ πάνω από τον μέσο όρο των τοπικών πρατηρίων", εξηγεί ο πρόεδρος Furio Truzzi. "Για ένα πλήρες ντεπόζιτο βενζίνης για ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο, σημαίνει ότι θα ξοδέψουμε 136,1 ευρώ, μια τιμή που η Οικονομική Αστυνομία (ΣΔΟΕ) θα πρέπει να διερευνήσει, αν σκεφτεί κανείς ότι από σήμερα η μέση τιμή της βενζίνης σε πρατήρια αυτοεξυπηρέτησης που πωλείται στον αυτοκινητόδρομο είναι στα 2,017 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει ότι το εν λόγω πρατήριο χρεώνει τιμές 35% υψηλότερες από τον μέσο όρο του αυτοκινητόδρομου".

"Για τους λόγους αυτούς, και προς το αποκλειστικό συμφέρον των αυτοκινητιστών που ταξιδεύουν κατά μήκος του Α8, θα ζητήσουμε από την ιταλική αστυνομία να πραγματοποιήσει έλεγχο στο εργοστάσιο, επαληθεύοντας τα γεγονότα που αναφέρθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αποκτώντας τα έγγραφα που απαιτούνται για να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να πωλείται η βενζίνη σε τόσο υψηλές τιμές", καταλήγει ο Truzzi.

Η Codacons ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει καταγγελία σε 104 εισαγγελίες σε όλη την Ιταλία και στις περιφερειακές διοικήσεις της Guardia di Finanza.