Κίνα: Ο Όμιλος Αγγελικούση Παραδίδει το Πρώτο Φορτίο LNG στον Τερματικό Nansha Guangzhou

Κίνα: Ο Όμιλος Αγγελικούση Παραδίδει το Πρώτο Φορτίο LNG στον Τερματικό Nansha Guangzhou
energia.gr
Πεμ, 17 Αυγούστου 2023 - 14:47

Το πλοίο μεταφοράς LNG του ελληνικού Ομίλου Αγγελικούση, Maran Gas Coronis, παρέδωσε το πρώτο φορτίο LNG στον τερματικό σταθμό Nansha Guangzhou της Κίνας

Το πλοίο ελλιμενίστηκε στον τερματικό σταθμό στις 8 Αυγούστου 2023, ανέφερε ο Όμιλος Αγγελικούση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι, επιπλέον, κατά την παραμονή του στο Nansha Guangzhou, ανέλαβε την ψύξη των συστημάτων και των δεξαμενών του τερματικού σταθμού και ακολούθησε εκφόρτωση φορτίου, συνολικού όγκου 117.864 m3.

Ο νεόκτιστος τερματικός σταθμός Nansha Guangzhou, που βρίσκεται στη νότια ακτή της Κίνας, είναι ο δεύτερος τερματικός σταθμός LNG στη χώρα που τέθηκε σε λειτουργία από τη Maran Gas φέτος, μετά την έναρξη λειτουργίας του υπεράκτιου τερματικού σταθμού LNG του Χονγκ Κονγκ, που επίσης ανέλαβε η Maran Gas Coronis τον Μάιο.

Σχολιάζοντας τις παραδόσεις, ο Όμιλος ανέφερε: «Είμαστε περήφανοι που θέσαμε σε λειτουργία αυτούς τους νέους τερματικούς σταθμούς LNG στην Κίνα, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για τον ενεργειακό τομέα της χώρας».

Όσο για άλλες πρόσφατες προσπάθειες του Ομίλου, το δεξαμενόπλοιο Maran Dione της εταιρείας συμμετείχε σε επιχείρηση ανεφοδιασμού από πλοίο σε πλοίο στο αγκυροβόλιο του λιμανιού Guangzhou.

Σε μία διαδικασία που διήρκεσε 8,5 ώρες, το μεγαλύτερο πλοίο ανεφοδιασμού LNG στον κόσμο, το Offshore Oil 301, διοχέτευσε στο Maran Dione περίπου 6.500 κυβικά μέτρα LNG.

Ο Mark Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της Maran Tankers, δήλωσε σχετικά: «Ο Όμιλος Αγγελικούση είναι αφοσιωμένος στη βιωσιμότητα και συμμετέχει σε διαβιομηχανικές συνεργασίες, με στόχο τη μετάβαση σε δραστηριότητες μηδενικού άνθρακα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε μέρος αυτής της πρωτοποριακής στιγμής για την Κίνα…».