Πρώτο Βήμα της Ρωσικής Rosneft για Συνταγματική Αγωγή Κατά των Μέτρων του Βερολίνου για τις Θυγατρικές της στη Γερμανία

Πρώτο Βήμα της Ρωσικής Rosneft για Συνταγματική Αγωγή Κατά των Μέτρων του Βερολίνου για τις Θυγατρικές της στη Γερμανία
energia.gr
Πεμ, 17 Αυγούστου 2023 - 18:52

Η ρωσική εταιρεία πετρελαίου Rosneft έκανε ένα πρώτο βήμα για να αμφισβητήσει συνταγματικά την κηδεμονία της γερμανικής κυβέρνησης στις γερμανικές θυγατρικές της, δήλωσαν οι δικηγόροι της την Τετάρτη

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, δικαστήριο απέρριψε την αγωγή που είχε ασκήσει η Rosneft κατά της κίνησης του Βερολίνου. Το δικαστήριο είπε ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο βασίστηκε στην ανησυχία ότι οι διαταραχές στον εφοδιασμό με ρωσικό πετρέλαιο θα μπορούσαν να εμποδίσουν τις γερμανικές θυγατρικές της Rosneft να παραλάβουν επαρκείς προμήθειες για το κύριο διυλιστήριο του Βερολίνου, το Schwedt, το οποίο το δικαστήριο είπε ότι ήταν εντός της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης.

Μία ημέρα μετά την απόφαση του δικαστηρίου, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρέτεινε την κηδεμονία της  για έξι ακόμη μήνες.

Η Malmendier Legal, η δικηγορική εταιρεία που προσέλαβε η Rosneft, δήλωσε την Τετάρτη ότι η ανάλυσή της για το σκεπτικό του δικαστηρίου διαπίστωσε ότι τα πολυάριθμα επιχειρήματα της Rosneft δεν ακούστηκαν και τα αιτήματά της για αποδεικτικά στοιχεία δεν έλαβαν συνέχεια.

Η εταιρεία κατέθεσε προσφυγή 32 σελίδων στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο τη Δευτέρα επειδή το τελευταίο δεν άκουσε επαρκώς τα στοιχεία και τα επιχειρήματά της, ανέφερε η δικηγορική εταιρεία. «Τέτοιες ενστάσεις ακρόασης υποβάλλονται ως προετοιμασία για συνταγματική καταγγελία σχετικά με παραβίαση του δικαιώματος ακρόασης», πρόσθεσε ο Malmendier Legal σε δήλωση στο LinkedIn.Η Rosneft προετοιμάζει επίσης άλλες προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Διαιτητικό Δικαστήριο Προστασίας Επενδύσεων και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, πρόσθεσε.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει.