Η αμερικανική εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας Origis Energy δημιούργησε χρηματοδοτικό μηχανισμό ύψους 750 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, τον οποίο σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας μεγάλης κλίμακας ισχύος 2 GW στις ΗΠΑ. Η νέα χρηματοδοτική διευκόλυνση θα υποστηρίξει την κατασκευή νέων έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης σε 15 πολιτείες των ΗΠΑ

κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Αν και η Origis δεν διευκρίνισε ποια έργα θα λάβουν χρηματοδότηση από τη νέα αυτή δεξαμενή, ούτε πώς θα κατανεμηθούν τα χρήματα μεταξύ των έργων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης, σημείωσε ότι έχει υπογράψει συμφωνίες αγοράς ενέργειας για "όλα τα περιουσιακά στοιχεία", γεγονός που υποδηλώνει ότι ο κατασκευαστής έχει ήδη σχέδια για την κατασκευή και την απορρόφηση από τις νέες εγκαταστάσεις.

"Η Origis βρίσκεται σε έναν άνευ προηγουμένου κύκλο ανάπτυξης που τροφοδοτείται από τη ζήτηση των πελατών και τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού", δήλωσε ο Guy Vanderhaegen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Origis, εφιστώντας την προσοχή στη θετική ατμόσφαιρα γύρω από τις νέες ηλιακές επενδύσεις στις ΗΠΑ που επέφερε ο νόμος.

"Η προώθηση της κατασκευής του αγωγού μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, την οποία εξυπηρετεί αυτή η νέα χρηματοδότηση", πρόσθεσε ο Vanderhaegen. "Η ρύθμιση αποδεικνύει επίσης τη συνεχιζόμενη εμπιστοσύνη της χρηματοπιστωτικής κοινότητας στην ομάδα μας".