Στην εξαγορά του 100% της Earthstone Energy έναντι περίπου 4,5 δισ. δολαρίων προχωρά η Permian Resources, σε μία συμφωνία που συμπεριλαμβάνει και την εξαγορά του χρέους της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα ο ενεργειακός κολοσσός

Όπως αναφέρει το Reuters, με αυτήν την κίνηση η Permian Resources ενισχύει σημαντικά την την παρουσία της στη λεκάνη του Ντέλαγουερ, καθώς θα έχει τη δυνατότητα εξόρυξης 300.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ανά ημέρα.

Η λεκάνη του Ντέλαγουερ είναι μέρος της ευρύτερης Permian Basin και αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τους παραγωγούς που επιθυμούν να αυξήσουν τα αποθέματά τους, καθώς η σχιστολιθική περιοχή που βρίσκεται μεταξύ του Τέξας και του Νέου Μεξικού, διαθέτει την απαραίτητη υποδομή εξόρυξης και είναι γνωστή για την υψηλή παραγωγικότητά της αλλά και για τα μεγάλα αποθέματά της.

Η συμφωνία προβλέπει 1.446 μετοχές της Permian Resources για κάθε 1 μετοχή της Earthstone, δίνοντας αξία 18,64 δολάρια ανά μετοχή ή ένα premium 14,8% με βάση το τελευταίο κλείσιμο της Earthstone.

Η μετοχή της Earthstone σημειώνει «άλμα» 11% στα 17,98 δολάρια κατά την προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ η Permian Resources χάνει 3% στα 12,50 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Reuters, το deal αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οι υφιστάμενοι μέτοχοι της Permian Resources και της Earthstone θα κατέχουν περίπου το 73% και το 27% της συνδυασμένης εταιρείας, αντίστοιχα. Η εκτελεστική ομάδα διαχείρισης της Permian Resources θα ηγηθεί της συνδυασμένης εταιρείας, με τα κεντρικά γραφεία να παραμένουν στο Midland του Τέξας.

(από insider.gr)