Βραζιλία: Η Petrobras Ανακοινώνει Συμφωνίες Συνεργασίας με CNOOC και Άλλες Κινεζικές Ενεργειακές

Βραζιλία: Η Petrobras Ανακοινώνει Συμφωνίες Συνεργασίας με  CNOOC και Άλλες Κινεζικές Ενεργειακές
energia.gr
Πεμ, 31 Αυγούστου 2023 - 12:30

Η βραζιλιάνικη κρατική εταιρεία πετρελαίου Petrobras ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης (MOU) με την κινεζική κρατική εταιρεία πετρελαίου CNOOC για να επεκτείνει τη συνεργασία της στον ενεργειακό τομέα

Σε μια κατάθεση τίτλων, η Petrobras ανέφερε ότι έχει επίσης υπογράψει MOU με την κορυφαία εταιρεία διύλισης της Ασίας, τη Sinopec Corp, για συνεργασία στην έρευνα και παραγωγή πετρελαίου στη Βραζιλία και στο εξωτερικό.

Η Petrobras υπέγραψε επίσης συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τον όμιλο China Energy International για τον εντοπισμό ευκαιριών στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και υδρογόνου.

Τέλος, η βραζιλιάνικη εταιρεία δήλωσε, επίσης, ότι υπέγραψε συμφωνία μη αποκάλυψης με την Citic Construction Co, γνωστή ως CITIC, για να συζητήσει «επιχειρηματικές ευκαιρίες και κοινά έργα», συμπεριλαμβανομένων κοινοπραξιών για επενδύσεις στη Βραζιλία και στο εξωτερικό. Η Petrobras πρόσθεσε ότι οι συμφωνίες είναι μη δεσμευτικές και στοχεύουν να υποστηρίξουν την προσπάθειά της για μια «επιτυχημένη» διαδικασία ενεργειακής μετάβασης.