Η ολλανδική εταιρεία προμήθειας καυσίμων με χαμηλές και μηδενικές εκπομπές Titan ολοκλήρωσε τις πρώτες εργασίες δεξαμενισμού LNG από πλοίο σε πλοίο (STS) στο Αμβούργο, επεκτείνοντας, έτσι, τον αριθμό των τοποθεσιών όπου έχουν εκτελεστεί παρόμοιες εργασίες στον κλάδο του LNG

Ειδικότερα, η Titan πραγματοποίησε στις 31 Ιουλίου 2023 την πρώτη επιχείρηση ανεφοδιασμού STS LNG στο Αμβούργο, στο Vox Ariane, σκάφος ιδιοκτησίας της Van Oord. Ακολούθησε νέος ανεφοδιασμός στην ίδια βυθοκόρο. Και τις δύο διαδικασίες διενήργησε το Optimus, που ανήκει σε εσθονική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από την Titan. Συνολικά το Optimus πραγματοποίησε ανεφοδιασμό 808 m3 LNG.

Η επιτυχία αυτών των εργασιών ανεφοδιασμού LNG ήταν το αποτέλεσμα σχολαστικού σχεδιασμού και στενής συνεργασίας μεταξύ πολλών ενδιαφερομένων. Ο ικανός συντονισμός μεταξύ των πληρωμάτων τόσο του πλοίου ανεφοδιασμού όσο και του σκάφους παραλαβής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Titan.