Chevron: Οι Εργαζόμενοι στις Μονάδες LNG στην Αυστραλία Απέρριψαν τις Προτάσεις της Διοίκησης

Chevron: Οι Εργαζόμενοι στις Μονάδες LNG στην Αυστραλία Απέρριψαν τις Προτάσεις της Διοίκησης
energia.gr
Παρ, 1 Σεπτεμβρίου 2023 - 08:41

Οι εργαζόμενοι της Chevron (CVX.N) σε δύο από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας απέρριψαν την προσφορά της εταιρείας αναφορικά με τους μισθούς και τους όρους εργασίας, όπως ανακοίνωσε η συνδικαλιστική συμμαχία την Παρασκευή

και οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα αν δεν επιτευχθεί κάποια άλλη συμφωνία

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron's Gorgon και στις εγκαταστάσεις υγροποίησης της Wheatstone στη Δυτική Αυστραλία απέρριψαν την προσφορά της εταιρείας, σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από την Offshore Alliance, τον συνασπισμό δύο συνδικάτων. Η Chevron επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα λίγα λεπτά αργότερα σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email. «Η ψηφοφορία ήταν μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και ένα σημαντικό βήμα που επέτρεψε στους εργαζόμενους να μοιραστούν τις απόψεις τους», δήλωσε εκπρόσωπος της Chevron.

Η Chevron και η Offshore Alliance έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες που έχει ταράξει τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου προκαλώντας ανησυχία για ενδεχόμενες διακοπές στις εξαγωγές LNG της Αυστραλίας σε μια περίοδο μειωμένης προσφοράς.

Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και τα έργα Gorgon και Wheatstone αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας χωρητικότητας LNG.

Η Offshore Alliance σχεδιάζει να ξεκινήσει την απεργία στις 7 Σεπτεμβρίου εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε στάσης εργασίας διάρκρια έως και 11 ωρών και να σταματήσουν να εκτελούν ορισμένες εργασίες τουλάχιστον έως τις 14 Σεπτεμβρίου, βάσει του τρέχοντος σχεδίου του συνδικάτου. «Τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών δείχνουν ότι [η Chevron] δεν έχει επαφή με τα μέλη της ΟΑ και δεν έχει ακούσει ούτε λέξη στις συζητήσεις τους με μέλη και αντιπροσώπους και την Offshore Alliance», ανέφερε η συνδικαλιστική συμμαχία σε ανάρτηση στο Facebook την Παρασκευή. Μια παρόμοια διαμάχη μεταξύ της συμμαχίας των συνδικάτων και της Woodside Energy Group σε μια άλλη εγκατάσταση LNG στην Αυστραλία επιλύθηκε σε μια συμφωνία χωρίς τα συνδικάτα να υλοποιήσουν τις απειλές για απεργίες.


Οι εγκαταστάσεις LNG της Chevron και της Woodside στην Αυστραλία