Βούτσιτς: Ελπίζω Ότι Κανείς Δεν Θα Τολμήσει να Επιτεθεί στον Αγωγό Φυσικού Αερίου Turkstream

Βούτσιτς: Ελπίζω Ότι Κανείς Δεν Θα Τολμήσει να Επιτεθεί στον Αγωγό Φυσικού Αερίου Turkstream
energia.gr
Παρ, 1 Σεπτεμβρίου 2023 - 11:08

Το Βελιγράδι ελπίζει ότι ο αγωγός φυσικού αερίου TurkStream δεν θα δεχθεί επίθεση επειδή θα αποδειχτεί καταστροφή για τη Σερβία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς

«Ελπίζουμε ότι δεν θα περάσει από το μυαλό κανενός να επιτεθεί σε αυτό που χτίσαμε και πληρώσαμε για να μας αφήσει χωρίς αέριο τον χειμώνα. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι αυτό είναι μια πιθανότητα και είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα ονειρευτεί να το κάνει αυτό», τόνισε ο Βούτσιτς, σχολιάζοντας την παρατήρηση του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ότι μια επίθεση στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream θα θεωρηθεί τρομοκρατική ενέργεια, πυροδοτώντας μια άμεση και σκληρή απάντηση.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι η Σερβία είχε αποθηκεύσει περίπου 630 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου για την επόμενη χειμερινή περίοδο στις εγχώριες εγκαταστάσεις της και στην Ουγγαρία.

Ο Όρμπαν είπε σε συνέντευξή του στον Αμερικανό σχολιαστή Τάκερ Κάρλσον στις 30 Αυγούστου ότι οι πράξεις δολιοφθοράς κατά του αγωγού South Stream παρόμοιες με τις εκρήξεις του Nord Stream θα ήταν απαράδεκτες. Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει στον νότιο διάδρομο ό,τι έγινε στον βόρειο, «θα το θεωρήσουμε αιτία πολέμου, τρομοκρατική επίθεση και θα αντιδράσουμε αμέσως», προειδοποίησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

(πηγή: TASS - από viadiplomacy.gr)