Aκόμη και ο απόλυτα ελεγχόμενος (από τα πρόσωπα πίσω από τη κουρτίνα) Biden, καθώς ο ίδιος και η αυτοκινητοπομπή των ανδρών ασφαλείας έφθαναν κάτω από τις οργισμένες αποδοκιμασίες στο Maui της Χαβάης, δεν τόλμησε να αναφέρει ως αιτία την κλιματική αλλαγή! Περιέργως αυτή τη φορά οι τελάληδες της κλιματικής αλλαγής που τρέχουν σαν τους δικηγόρους πίσω από ασθενοφόρα 

για να αναζητήσουν πελάτες- όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Τhe Wall Street Journal– δεν τόλμησαν να χρεώσουν τον εργαστηριακό όλεθρο της φωτιάς που σάρωσε μία πόλη και σκότωσε ίσως και 800 ανθρώπους (έχουν εντοπιστεί 115, αγνοούνται πάνω από 700).

Aυτή η καταστροφή ήταν πολύ οδυνηρή για να γίνει φτηνή για την “αφήγηση” της κλιματικής κρίσης. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ο Joe Biden απέφυγε τη συνηθισμένη του κραυγή για μια κλιματική κρίση. Δεν ανέφερε καν τη λέξη κλίμα στην ομιλία του όταν επισκέφθηκε το νησί.

Όποιος κι αν ήταν ο λόγος, οι βοηθοί του προφανώς κατάλαβαν ότι η συζήτηση για το κλίμα θα φαινόταν εγκληματική και δειλή μπροστά στα αληθινά αίτια της καταστροφής του Maui-θα γράψει ο Holman W. Jenkins, Jr στο σχετικό άρθρο του στη The Wall Street Journal.

Ήταν συγκρατημένα αστείο όταν ο τυφώνας Sandy, αφού βγήκε στην ξηρά το 2012, έπρεπε να μετονομαστεί βιαστικά σε Superstorm Sandy (τίτλος χωρίς επίσημη μετεωρολογική σημασία) γιατί δεν ήταν πια τυφώνας.

Οι τοπικοί πολιτικοί μίλησαν στη συνέχεια για την κλιματική αλλαγή για να βοηθήσουν στην απελευθέρωση της βοήθειας του Obama για τις καταστροφές, καθώς και για να αποτρέψουν τις ερωτήσεις σχετικά με την ανεπαρκή προετοιμασία. Αλλά η ίδια η καταιγίδα δεν διέφερε από πολλές που έπληξαν τη βορειοανατολική ακτή για αιώνες. Η διαφορά ήταν πόσοι άνθρωποι και δομές βρέθηκαν στο πέρασμά του.

Και το άρθρο της The Wall Street Journal συνεχίζει φωτογραφίζοντας την εμπλοκή του κράτους στον όλεθρο> Οι σειρήνες έκτακτης ανάγκης δεν ακούστηκαν. Το νερό δεν ήταν διαθέσιμο λόγω πολιτικών διαφωνιών για τα δικαιώματα κατανομής. Η τοπική εταιρεία κοινής ωφελείας έλαβε οδηγίες από το Νομοθετικό Σώμα της Χαβάης να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντί να δαπανήσει για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες έφυγαν νωρίς από το σημείο πιστεύοντας ότι είχαν σβήσει την αρχική φωτιά.

Ομοίως, τίποτα πολύ χρήσιμο δεν προκύπτει από την προσπάθεια να εξηγήσουμε κάθε κακοτυχία που σχετίζεται με τις καιρικές συνθήκες όσον αφορά το διοξείδιο του άνθρακα που προκαλείται από τον άνθρωπο στην ατμόσφαιρα.

Όποιος κι αν είναι ο ρόλος του ανθρώπου στην αλλαγή του κλίματος, ανεξάρτητα από τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης του CO2, η αντιμετώπιση της κλιματικής πολιτικής ως απάντηση στους καιρικούς κινδύνους αποτελεί αντιπερισπασμό και απάτη για το κοινό.

Εν τω μεταξύ, ένας βραβευμένος με Nobel φυσικής που αποδοκιμάζει την «εφαρμογή της επιστημονικής παραπληροφόρησης για ευκαιριακούς σκοπούς» μπορεί να περιμένει ότι θα αποσυρθεί από την ομιλία του στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως πρόσφατα ήταν ο βραβευμένος το 2022 John Clauser. Τα “προσβλητικά” του λόγια, που είναι δύσκολο να αμφισβητηθούν με την έννοια του λεξικού: «Πιστεύω ότι η κλιματική αλλαγή δεν είναι κρίση».

Αυτά λοιπόν αναφέρει η The Wall Street Journal και κάνει αναπόφευκτες τη σύγκριση με το αφήγημα του Ελληνα πρωθυπουργού που αφορά τις φωτιές στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά χρέωσε στη κλιματική αλλαγή την μεγαλύτερη φωτιά στην ιστορία της Ευρώπης καθώς κανείς από το κομματικό ακροατήριο δεν έχει το σθένος να εκστομίσει το προφανές. Το αφήγημα της planδημίας, τα εμβόλια ευθανασίας COVID-19, oι ταυτότητες,  etc, έχουν κοινή προέλευση-εντολέα.

Το ακόμη πιο τραγικά αστείο είναι ότι κανείς από τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει διαφορετικό αφήγημα.

Αλήθεια γιατί κάνει εσωκομματικές εκλογές αυτό το παράταιρο μπουλούκι τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως κυβέρνηση καλύπτει πλήρως και το αφήγημα (όλων των υποψηφίων) του ΣΥΡΙΖΑ;

kourdistoportocali.com