Η σαουδαραβική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας ACWA Power εξασφάλισε επαρκή κεφάλαια για το ηλιακό έργο 200MW Kom Omba στη νότια Αίγυπτο. Η ACWA Power στοχεύει να αρχίσει την εμπορική λειτουργία του έργου τον Ιανουάριο του 2024 και η είδηση αποτελεί θετική εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία πέρασε χρόνια προσπαθώντας να οριστικοποιήσει τη χρηματοδότηση του έργου.

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έδωσε για πρώτη φορά το πράσινο φως στο έργο τον Οκτώβριο του 2018, υπογράφοντας συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την ACWA Power για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το έργο, και έκτοτε η εταιρεία εργάστηκε για την άντληση χρηματοδότησης ύψους 182 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου.

Η εταιρεία άντλησε για πρώτη φορά 123 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε χρηματοδότηση τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, του Ταμείου Διεθνούς Ανάπτυξης του ΟΠΕΚ και της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, καθιστώντας την εγκατάσταση ένα διεθνές έργο. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί επίσης από μια σειρά δανείων, συμπεριλαμβανομένων 45 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που παρέχονται από την Arab Petroleum Investments Corporation.