Ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες (BESS) ισχύος 114MW που αναπτύσσεται από την EDF Renewables UK έλαβε το πράσινο φως για την ανάπτυξη. Η εταιρεία, η οποία αναγνωρίζεται ως ο βρετανικός βραχίονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της γαλλικής κρατικής εταιρείας EDF, έλαβε την Τετάρτη (30 Αυγούστου) άδεια για την ανάπτυξη του έργου

που βρίσκεται κοντά στο Norwich, από το Συμβούλιο του South Norfolk. Αυτό έγινε μετά από διαβούλευση με την κοινότητα και τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με δήλωση της EDF Renewables UK, το έργο θα βρίσκεται σε έκταση βόρεια της Hickling Lane, Swainsthorpe - ακριβώς νότια του Norwich. Για την υποστήριξη των προσπαθειών για τη βιοποικιλότητα, το έργο θα προβλέπει τη φύτευση νέων δέντρων, νέων φρακτών και βελτιώσεις σε μια κοντινή λίμνη.

Το έργο της EDF θα αποτελείται από 176 κύβους μπαταριών μαζί με συστήματα μετατροπής ισχύος και μονάδες ψύξης. Η υπόγεια καλωδίωση θα συνδέει το περιουσιακό στοιχείο των μπαταριών με τον υποσταθμό του Norwich.

"Είμαστε ευτυχείς που το Συμβούλιο του South Norfolk έδωσε το πράσινο φως για αυτό το σχέδιο μπαταριών. Καθώς όλο και περισσότερα μέρη της ζωής μας τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια - από τη θέρμανση μέχρι τα αυτοκίνητα - το ενεργειακό μας σύστημα αλλάζει, και οι μπαταρίες συμβάλλουν στη μελλοντική διασφάλιση του δικτύου και στην οικονομικά αποδοτική ενσωμάτωση περισσότερης ανανεώσιμης ενέργειας", δήλωσε ο Andrew Elliott, διευθυντής έργου του έργου μπαταριών του Norwich στην EDF Renewables UK.