Η Commerz Real επέκτεινε το ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του επενδυτικού της ταμείου Klimavest στην Ισπανία με την απόκτηση του ήδη σε λειτουργία ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας Cartuja ισχύος 50MWp και ενός υπό ανάπτυξη αιολικού έργου 30MW. Τα δύο περιουσιακά στοιχεία θα λειτουργούν συνδιαστικά, με το ηλιακό πάρκο να τροφοδοτεί ηλεκτρική ενέργεια μέσω κοινής σύνδεσης

με το δίκτυο κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις ανεμογεννήτριες να παρέχουν ενέργεια τη νύχτα και τις λιγότερο ηλιόλουστες εποχές.

Η Klimavest αγόρασε τα έργα από την Everwood Capital (μερίδιο 90%) και την εταιρεία ανάπτυξης έργων Abei Energy (μερίδιο 10%).

Οι δύο τοποθεσίες βρίσκονται στο νοτιοϊσπανικό δήμο Jerez de la Frontera στην περιοχή Cadiz στον Ατλαντικό Ωκεανό.

"Γνωρίζουμε και εκτιμούμε την ισπανική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εδώ και χρόνια και τώρα εισερχόμαστε για πρώτη φορά στον τομέα της αιολικής ενέργειας", δήλωσε ο επικεφαλής υποδομών πράσινων συμφωνιών της Commerz Real Yves-Maurice Radwan.

"Η περιοχή του Κάντιθ είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη λόγω της ηλιακής ακτινοβολίας και του ανέμου και, επομένως, προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για ένα υβριδικό έργο αυτού του είδους".

Η σύνδεση του ηλιακού πάρκου με το δίκτυο έγινε το 2021, ενώ το γειτονικό χερσαίο αιολικό πάρκο έχει προγραμματιστεί να συνδεθεί στο δίκτυο το 2027.

Οι δύο εγκαταστάσεις θα καλύψουν τις υπολογιζόμενες ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια περίπου 35.000 ισπανικών νοικοκυριών.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του έργου Abei Energy συνεχίζει να είναι υπεύθυνη για την τεχνική συντήρηση του ηλιακού πάρκου καθώς και για την ανάπτυξη του αιολικού έργου.