Υποχώρηση στα 113 Δολάρια για Πετρέλαιο

Πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση για τον «μαύρο χρυσό», υπό την επίδραση της πρόβλεψης ότι η χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας θα οδηγήσει σε υποχώρηση και τη ζήτηση πετρελαίου. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, η αμερικανική οικονομία έχει σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, σε ετήσια βάση, στο β’ τρίμηνο, δηλαδή το ήμισυ σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα και τη ζήτηση πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του στην μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου.
Energia.gr
Τρι, 12 Αυγούστου 2008 - 11:55

Πτώση για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση για τον «μαύρο χρυσό», υπό την επίδραση της πρόβλεψης ότι η χαλάρωση της αμερικανικής οικονομίας θα οδηγήσει σε υποχώρηση και τη ζήτηση πετρελαίου.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg, η αμερικανική οικονομία έχει σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης 0,7%, σε ετήσια βάση, στο β’ τρίμηνο, δηλαδή το ήμισυ σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει χαμηλότερα και τη ζήτηση πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του στην μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα του κόσμου.

Ταυτόχρονα η διαμόρφωση του δολαρίου σε υψηλό 5,5 μηνών έναντι του ευρώ, μειώνει τη διάθεση «προστασίας» από τον πληθωρισμό, μέσω των αγορών εμπορευμάτων, ασκώντας πιέσεις τόσο στο πετρέλαιο όσο και σε βασικά και πολύτιμα μέταλλα.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ν. Υόρκης, διαμορφούμενο στο επίπεδο των 113,29 δολαρίων.

Ακόμη χαμηλότερα κινείται το «ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος» Brent, με το αντίστοιχο συμβόλαιο να αγγίζει το επίπεδο των 111,38 δολαρίων, σημειώνοντας ημερήσιες απώλειες 1,1%.