Το ΔΝΤ Ακυρώνει Διάλεξη Νομπελίστα Φυσικού που Πρόσφατα Αποκάλεσε «Ψευδοεπιστήμη» την Επιστήμη του Κλίματος

Το ΔΝΤ Ακυρώνει Διάλεξη Νομπελίστα Φυσικού που Πρόσφατα Αποκάλεσε «Ψευδοεπιστήμη» την Επιστήμη του Κλίματος
energia.gr
Τρι, 5 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:01

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 2022, Δρ. Τζων Κλάουζερ (Dr. John Clauser), επρόκειτο να μιλήσει, πριν 2 εβδομάδες, σε ένα σεμινάριο για τα κλιματικά μοντέλα στο ΔΝΤ αλλά την τελευταία στιγμή η ομιλία του ακυρώθηκε χωρίς να δοθεί κάποια εξήγηση

Σύμφωνα με ένα email που έλαβε ο Δρ. Κλάουζερ το προηγούμενο βράδυ, ο Διευθυντής του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πάμπλο Μορένο, αφού διάβασε το φυλλάδιο με την ομιλία του Κλάουζερ στις 25 Ιουλίου, προχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες στην ακύρωση της ομιλίας.

Ο Δρ. Κλάουζερ είχε προηγουμένως επικρίνει την απονομή του Βραβείου Νόμπελ 2021 για εργασία στην ανάπτυξη μοντέλων υπολογιστών που προβλέπουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι διαφωνούσε με τις πολιτικές του για το κλίμα. Ο Δρ. Κλάουζερ έχει αναπτύξει ένα κλιματικό μοντέλο που προσθέτει μια νέα σημαντική διαδικασία στα υπάρχοντα μοντέλα. Η διαδικασία περιλαμβάνει το ορατό φως που ανακλάται από σωρείτες (κατηγορία νεφών) που καλύπτουν, κατά μέσο όρο, το ήμισυ της Γης. Τα υπάρχοντα μοντέλα υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό αυτή την ανάδραση των νεφών, η οποία παρέχει έναν πολύ ισχυρό θερμοστατικό έλεγχο της θερμοκρασίας της Γης.

Πιο πρόσφατα, o Δρ. Κλάουζερ μίλησε στο εφετινό Συνέδριο Κβαντικής (Quantum Korea) στην Κορέα, όπου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κλιματική κρίση» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «υπερβάλλουμε και έχουμε παρεξηγήσει βασικές διαδικασίες κατά περίπου 200 φορές». Ο Δρ. Κλάουζερ, που είναι γνωστός ως σκεπτικιστής της κλιματικής αλλαγής, έγινε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του CO2 Coalition τον περασμένο μήνα (βλ. https://co2coalition.org/), ενός οργανισμού που θεωρεί ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι ωφέλιμες για τη ζωή στον πλανήτη μας.

Ο Dr. John F. Clauser, είναι αποδέκτης του Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2022 το οποίο μοιράστηκε με άλλους δύο επιστήμονες, για μία εργασία που πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1970 και η οποία απέδειξε ότι η «κβαντική εμπλοκή» επιτρέπει σε σωματίδια, όπως π.χ. τα φωτόνια, να αλληλεπιδρούν σε μεγάλες αποστάσεις, με ταχύτητες που υπερβαίνουν αυτή του φωτός.

Ο νομπελίστας επιστήμονας δηλώνει ανοικτά τη διαφωνία του για το κλίμα: «Δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση» – Προειδοποιεί ότι «η επιστήμη του κλίματος έχει μεταλλαχθεί σε μαζική δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη»

Σύμφωνα με τον Αμερικανό νομπελίστα φυσικό, «το κυρίαρχο αφήγημα σχετικά με την κλιματική αλλαγή αντανακλά μια επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η λανθασμένη επιστήμη του κλίματος έχει μετατραπεί σε δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη με μεθόδους μαζικού σοκ. Με τη σειρά της, η ψευδοεπιστήμη έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων άσχετων ασθενειών. Έχει προωθηθεί και διαδοθεί από ομοίως παραπλανημένους φορείς επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικούς φορείς και περιβαλλοντολόγους. Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πολύ πραγματικό πρόβλημα που αφορά την παροχή αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού του πλανήτη και μια ενεργειακή κρίση που σχετίζεται με αυτό. Η τελευταία επιδεινώνεται άσκοπα από αυτό που, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί την εσφαλμένη κλιματική επιστήμη».