Η Β. Ιρλανδία θα Δυσκολευτεί να Προσελκύσει Επενδύσεις για Ηλεκτρική Ενέργεια από ΑΠΕ

Η Β. Ιρλανδία θα Δυσκολευτεί να Προσελκύσει Επενδύσεις για Ηλεκτρική Ενέργεια από ΑΠΕ
energia.gr
Τετ, 6 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:43

Η Βόρεια Ιρλανδία θα δυσκολευτεί να προσελκύσει επενδύσεις ή να επιτύχει τον στόχο της για την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030 χωρίς σημαντική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με νέα έκθεση της RenewableNI. Η επιτάχυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Ιρλανδία επικεντρώνεται σε θέματα δικτύου, σχεδιασμού και αγοράς, τα οποία εντοπίστηκαν ως βασικές αποτυχίες από τη βιομηχανία.

 

Η έκθεση διερευνήθηκε και συντάχθηκε από την KMPG, με επικεφαλής τον επικεφαλής του τμήματος βιώσιμων μελλοντικών επενδύσεων Russell Smyth, με τη συμβολή όλων των φορέων του οικοσυστήματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι η χωρητικότητα του δικτύου αποτελεί πρωταρχική ανησυχία τόσο για τα νέα όσο και για τα λειτουργικά περιουσιακά στοιχεία και ότι ένα σύστημα στήριξης της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Βόρεια Ιρλανδία είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση της αγοράς και την αντιστροφή της πτώσης της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Διαπίστωσε επίσης ότι τα χρονοδιαγράμματα σχεδιασμού είναι άκρως μη ανταγωνιστικά, με έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα των αποφάσεων σχεδιασμού, η οποία αναφέρεται ως σημαντικό εμπόδιο από τους προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.