Το Μαρόκο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρότζεκτ πράσινου υδρογόνου την επόμενη χρονιά καθώς αυξάνεται παγκοσμίως η ζήτηση για καθαρή ενέργεια

Το πράσινο υδρογόνο είναι μια βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας που παράγεται μέσω της ηλεκτρόλυσης του νερού χρησιμοποιώντας ΑΠΕ όπως η αιολική ή η ηλιακή ενέργεια. Σε ανακοίνωσή της, η κυβέρνηση της βορειοαφρικανικής χώρας δηλώνει ότι επιδιώκει να ολοκληρώσει το έργο πράσινου υδρογόνου «Morocco Offer» το 2024 για να το θέσει στη διάθεση των επενδυτών.

Η ανακοίνωση, ωστόσο, δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες για το σχεδιαζόμενο έργο.

Τον Ιούλιο, ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' προέτρεψε την κυβέρνηση να επιταχύνει τα μέτρα για την υλοποίηση του σχεδιαζόμενου έργου. «Καλώ την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση αυτού του έργου, να διασφαλίσει ότι τηρούνται οι απαιτήσεις ποιότητας, να αξιοποιήσει το σημαντικό δυναμικό της χώρας μας από αυτή την άποψη και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες κορυφαίων παγκόσμιων επενδυτών σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο τομέα», όπως υπογράμμισε.

Το Μαρόκο επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή από 60% έως το 2040 σε 70% έως το 2050. Μέχρι το 2050, τα έσοδα της χώρας από καθαρό υδρογόνο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 280 δισεκατομμύρια δολάρια.