Αυστραλία: Οι Εργαζόμενοι Αναβάλλουν την Έναρξη των Κινητοποιήσεων στις Εγκαταστάσεις LNG της Chevron

Αυστραλία: Οι Εργαζόμενοι Αναβάλλουν την Έναρξη των Κινητοποιήσεων στις Εγκαταστάσεις  LNG της Chevron
energia.gr
Πεμ, 7 Σεπτεμβρίου 2023 - 17:45

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις LNG της Chevron στην Αυστραλία συμφώνησαν να καθυστερήσουν περαιτέρω την προγραμματισμένη για αύριο, Παρασκευή, απεργία, καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες μεσολάβησης. Αυτό δήλωσε στο Reuters σήμερα, Πέμπτη, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας και ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι θα καθυστερήσουν την απεργία μέχρι τη 1.00 μ.μ. τοπική ώρα στο Περθ (07:00 το πρωί, ώρα Ελλάδος) την Παρασκευή, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο ο εκπρόσωπός τους, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. Η διακοπή αναμενόταν να ξεκινήσει στις 6 το πρωί στο Περθ μετά από μια προηγούμενη 24ωρη καθυστέρηση.

«Έχουμε ενημερωθεί από τα συνδικάτα ότι η προστατευμένη βιομηχανική δράση δεν θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις μας μέχρι τη 1:00 μ.μ. AWST την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Chevron Australia σε ένα email.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης καθώς επιδιώκουμε αποτελέσματα που είναι προς το συμφέρον τόσο των εργαζομένων όσο και της εταιρείας. Θα συνεχίσουμε επίσης να λαμβάνουμε μέτρα για να διατηρήσουμε ασφαλείς και αξιόπιστες λειτουργίες σε περίπτωση διακοπής εργασιών στις εγκαταστάσεις μας».

Τα συνδικάτα και η Chevron συμμετείχαν σε συνομιλίες διαμεσολάβησης που διοργανώθηκαν από την Fair Work Commission, τον βιομηχανικό διαιτητή της Αυστραλίας, όλη αυτή την εβδομάδα. Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και η συνεχιζόμενη διαμάχη για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας έχει προκαλέσει αστάθεια στις τιμές του φυσικού αερίου. Οι επιχειρήσεις Gorgon και Wheatstone αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας χωρητικότητας LNG.