Οι αγορές ήταν μικτές, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία αντισταθμίστηκαν από τα υποστηρικτικά θεμελιώδη στοιχεία. Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ αποτέλεσε αντίβαρο για την όρεξη των επενδυτών. Ο χαλκός υποχώρησε μετά την αύξηση των αποθεμάτων στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, η οποία ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων δύο ετών. Τα αποθέματα αυξήθηκαν 

κατά 23.450 τόνους, λόγω των αυξήσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αν και οι συνολικές  ποσότητες των 133.850t είναι ιστορικά χαμηλές, δείχνουν ότι λιγότεροι περιορισμοί από την πλευρά της προσφοράς έχουν αμβλύνει  τη στενότητα στην αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό αντανακλάται από την έντονη άνοδο των εισαγωγών συμπυκνωμένου χαλκού της Κίνας, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 18,8% σε ετήσια βάση σε 2,7 εκατ. τόνους τον Αύγουστο. Η επακόλουθη αύξηση της παραγωγής ραφιναρισμένου χαλκού είδε τις εισαγωγές πρωτογενούς χαλκού να μειώνονται κατά 5% σε ετήσια βάση. Τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία δεν βοήθησαν, με το ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ να διευρύνεται μόνο κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο.

Το αλουμίνιο διέσπασε την τάση και τερμάτισε υψηλότερα. Η παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση αρχίζει να ενισχύει τη ζήτηση αρκετά ώστε να αντισταθμίσει αυτό το γεγονός. Η χρήση του στις υποδομές ενέργειας, ιδίως η ηλιακή ενέργεια και τα ηλεκτρικά οχήματα, συνέβαλαν στην αντιστάθμιση της αδυναμίας των παραδοσιακών τομέων, ώστε να καταγραφεί θετική παγκόσμια ανάπτυξη πέρυσι. Οι επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση αναμένεται να οδηγήσουν τη ζήτηση σε ρυθμούς ανάπτυξης ρεκόρ τα επόμενα τρία χρόνια.

Το σιδηρομετάλλευμα υποχώρησε καθώς το Πεκίνο στοχεύει στην υπερβολή της αγοράς. Οι ρυθμιστικές αρχές είπαν στις εταιρείες προθεσμιακών συμβολαίων σε πρόσφατη συνάντηση να μην υπερβάλλουν σκόπιμα στην ατμόσφαιρα των ράλι των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος και να αναλύουν αντικειμενικά την αγορά. Οι κινεζικές χαλυβουργίες έχουν αγωνιστεί φέτος εν μέσω της ύφεσης στον τομέα των ακινήτων, η οποία επιδεινώνεται από το υψηλό κόστος των πρώτων υλών. Ωστόσο, η ζήτηση παραμένει υψηλή. Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν εκ νέου πάνω από 100 εκατ. τόνους για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, καθώς οι χαλυβουργίες ενισχύθηκαν από τα μέτρα στήριξης του κατασκευαστικού τομέα.

Ο χρυσός σημείωσε μικρή μεταβολή μετά τα ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία ενίσχυσαν την άποψη ότι η Fed ενδέχεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα. Οι αγορές των κεντρικών τραπεζών είναι ισχυρές, με την Κίνα να προσθέτει στα αποθέματα χρυσού της για 10ο μήνα. Οι 29 τόνοι που αγόρασε τον Αύγουστο αυξάνουν τα συνολικά αποθέματά της σε 2.165 τόνους.

Στην αγορά αργού πετρελαίου εμφανίστηκαν αποκοπές κερδών, με τις τιμές να υποχωρούν παρά τα ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη. Το πρόσφατο ράλι πυροδοτήθηκε από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία παρατείνουν τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής έως τον Δεκέμβριο. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει τελικά στην επιτάχυνση της μείωσης των αποθεμάτων μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό φάνηκε στην εβδομαδιαία έκθεση αποθεμάτων της EIA. Τα συνολικά εμπορικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 6.307kbbl την περασμένη εβδομάδα και έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Οι αγορές πετρελαιοειδών είναι επίσης σφιχτές, με τα αποθέματα τόσο των αποσταγμάτων όσο και της βενζίνης να μειώνονται. Η κινεζική ζήτηση παραμένει ισχυρή, με τις εισαγωγές να ανακάμπτουν τον Αύγουστο, καθώς τα διυλιστήρια προσπάθησαν να ενισχύσουν την απόδοση εν μέσω της στενότητας στις παγκόσμιες αγορές προϊόντων.

Οι παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου βρίσκονται σε ένταση, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά στην Αυστραλία. Οι συνομιλίες μεταξύ της Chevron και των συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου παρατάθηκαν κατά μία ημέρα, καθώς απειλούνται απεργιακές κινητοποιήσεις.