Η Shell υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με την Hansa Invest Real Assets για την εξασφάλιση δυναμικότητας 600MW σε ένα γερμανικό ηλιακό έργο. Η συμφωνία έχει διάρκεια 15 ετών και αφορά την παραγωγή από το ενεργειακό πάρκο Witznitz στην ανατολική Γερμανία. Το ενεργειακό πάρκο Witznitz κατασκευάζεται από την MOVE ON Energy στο χώρο

ενός πρώην υπαίθριου ανθρακωρυχείου κοντά στη Λειψία και αναμένεται να αρχίσει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέχρι το τέλος του 2023.
"Συνεχίζουμε να ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιό μας για ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα", δήλωσε ο Tom Summers, αντιπρόεδρος της Shell Energy Trading στην Ευρώπη.

"Οι συμφωνίες αγοράς ηλιακής ενέργειας μας επιτρέπουν να συνδυάσουμε τα πλεονεκτήματά μας στην εμπορία και τη βελτιστοποίηση της ενέργειας με τις υφιστάμενες σχέσεις μας με τους πελάτες μας, ώστε να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία με λιγότερες εκπομπές".

Η Shell Energy Europe συμφώνησε ξεχωριστά να πωλήσει την ενέργεια που παράγεται από 323MW της ηλιακής ισχύος στη Microsoft Corporation, βοηθώντας τη Microsoft να εκπληρώσει τη δέσμευσή της να έχει 100% προμήθεια ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2025.