Οι ανησυχίες για την κινεζική ανάπτυξη επιβάρυναν το κλίμα σε όλα τα εμπορεύματα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ισχυρότερο δολάριο, το οποίο διατήρησε τη διάθεση των επενδυτών σε χαμηλά επίπεδα. Ο χαλκός υποχώρησε εν μέσω νέων φόβων για αδύναμη ζήτηση στον Ασιατικό γίγαντα. Το μέταλλο έκλεισε την εβδομάδα με πτώση 3%, αφού ο CNH κατρακύλησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ, σκιάζοντας τις προοπτικές της οικονομίας. Οι εξαγωγές

της Κίνας βυθίστηκαν και πάλι τον Αύγουστο. Ο χαλκός υπέφερε και από την αύξηση των αποθεμάτων. Τα αποθέματα του Χρηματιστηρίου Μετάλλων του Λονδίνου (LME) αυξήθηκαν κατά 23.450 τόνους, λόγω των αυξήσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Αν και ο συνολικός όγκος των 133.850 τόνων είναι χαμηλός σε σχέση με τα ιστορικά πρότυπα, υπογραμμίζει ότι λιγότερα προβλήματα από την πλευρά της προσφοράς έχουν απαλύνει τη στενότητα της αγοράς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, η ισχυρή αύξηση των κινεζικών εισαγωγών για τα περισσότερα σημαντικά εμπορεύματα τον Αύγουστο υποδηλώνει ότι η ζήτηση βελτιώνεται.

Το κλίμα στην αγορά σιδηρομεταλλεύματος μετριάστηκε από τις αναφορές ότι το Πεκίνο προσπαθούσε και πάλι να περιορίσει την άνοδο των τιμών. Οι ρυθμιστικές αρχές είπαν στις εταιρείες συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σε πρόσφατη συνάντηση να μην υπερβάλλουν σκόπιμα στην ατμόσφαιρα των ράλι των τιμών του σιδηρομεταλλεύματος και να αναλύουν αντικειμενικά την αγορά. Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις αναφορές ότι οι κινεζικές εξαγωγές χάλυβα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κοινούς δασμούς από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Το ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ κατέπνιξε την όρεξη των επενδυτών για χρυσό. Τα πρόσφατα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν επίσης την υπόθεση ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα, αμαυρώνοντας τη γοητεία του πολύτιμου μετάλλου.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε ράλι στις πρώτες συναλλαγές της Παρασκευής, μετά την έναρξη μερικών απεργιών από τους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις LNG Gorgon και Wheatstone της Chevron στην Αυστραλία, αφού οι συνομιλίες για μια νέα μισθολογική συμφωνία κατέρρευσαν. Μια πλήρης απεργία δύο εβδομάδων θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου, εάν οι επακόλουθες συνομιλίες δεν είναι επιτυχείς. Οι ευρωπαϊκές τιμές αναφοράς υποχώρησαν στα τέλη της ημέρας, καθώς η αγορά ανακουφίστηκε από τα υψηλά αποθέματα και την αδύναμη ζήτηση στην Ευρώπη. Οι αγοραστές spot στην αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου της Βόρειας Ασίας παραμένουν επίσης σε επιφυλακή, αλλά ήταν απρόθυμοι να κυνηγήσουν φορτία έως ότου αποσαφηνιστεί ο αντίκτυπος της απεργίας.

Το αργό πετρέλαιο κατέγραψε τη δεύτερη εβδομαδιαία άνοδό του, αφού η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία παρέτειναν τις εθελοντικές περικοπές της παραγωγής τους έως τον Δεκέμβριο. Η στενότητα στη φυσική αγορά παρέχει επίσης κάποια στήριξη. Τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 6.307kbbl την περασμένη εβδομάδα και έφτασαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο. Η κινεζική ζήτηση είναι επίσης ισχυρή, με τις εισαγωγές να ανακάμπτουν έντονα τον Αύγουστο.

Ο ευρωπαϊκός άνθρακας υποχώρησε σε χαμηλό ενός μηνός εν μέσω αποδυνάμωσης των θεμελιωδών μεγεθών. Τα EUAs κατέγραψαν πέντε συνεχόμενες ημέρες απωλειών. Ωστόσο, το αδύναμο οικονομικό σκηνικό είναι πιθανό να διατηρήσει τη ζήτηση συμπιεσμένη για το προσεχές μέλλον. Οι αυστραλιανές μονάδες δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (ACCU) υποχώρησαν εν μέσω ενός κύματος νέας προσφοράς. Η Ρυθμιστική Αρχή Καθαρής Ενέργειας εξέδωσε σχεδόν 1,4 εκατ. ACCU για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Αυτό ώθησε την τιμή spot για τις γενικές μονάδες κάτω από τα 29 AUD/t.