Τα θετικά οικονομικά στοιχεία στην Κίνα τόνωσαν το κλίμα σε όλες τις αγορές εμπορευμάτων. Η κίνηση αυτή υποβοηθήθηκε από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, το οποίο στήριξε τις ροές των επενδυτών. Ο χαλκός οδήγησε τα βασικά μέταλλα σε άνοδο μετά τα κινεζικά πιστωτικά στοιχεία που τόνωσαν το κλίμα. Η συνολική χρηματοδότηση, ένα ευρύ μέτρο των πιστώσεων, ήταν τον Αύγουστο πολύ υψηλότερη από ό,τι ανέμενε η αγορά.

Το μέτρο αυτό τείνει να έχει ισχυρή συσχέτιση με την ανάπτυξη σε τομείς έντασης εμπορευμάτων, όπως η μεταποίηση και οι κατασκευές. Η ισχυρή κίνηση του κινεζικού γουάν στήριξε επίσης το ράλι. Η PBOC κλιμάκωσε την υπεράσπιση του νομίσματος, λέγοντας ότι θα διορθώνει τις μονόπλευρες κινήσεις στην αγορά όταν απαιτείται. Ωστόσο, η αγορά παραμένει επιφυλακτική εν μέσω δειλών ενδείξεων εξασθένησης της φυσικής αγοράς. Τα αποθέματα χαλκού στις αποθήκες του Shanghai Futures Exchange έχουν αυξηθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Η κινεζική παραγωγή χαλκού αυξήθηκε επίσης τον Αύγουστο, διευκολύνοντας τη στενότητα της προσφοράς. Η άνοδος των πιστώσεων βοήθησε επίσης να ωθηθούν υψηλότερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα.

Οι τιμές των μετάλλων μπαταρίας παραμένουν υπό πίεση εν μέσω της αδύναμης κινεζικής ζήτησης. Οι απώλειες του ανθρακικού λιθίου που καταγράφηκαν τον Αύγουστο επιταχύνθηκαν αυτόν τον μήνα, ενώ το θειικό κοβάλτιο και το θειικό νικέλιο επίσης υποχώρησαν. Μια περίοδος ανανέωσης των αποθεμάτων νωρίτερα φέτος φαίνεται να έχει εξαντλήσει τον κύκλο της, οδηγώντας σε πτώση της ζήτησης. Οι εισαγωγές ανθρακικού λιθίου μειώθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τα ισχυρότερα ασιατικά νομίσματα συνέβαλαν στη μείωση του δολαρίου ΗΠΑ, παρέχοντας κάποια στήριξη στη ζήτηση των επενδυτών για χρυσό. Η κίνηση ήταν περιορισμένη, καθώς η αγορά προσβλέπει στα στοιχεία για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας. Οποιοδήποτε σημάδι περαιτέρω μετριοπάθειας θα πρέπει να στηρίξει μια κίνηση προς τα πάνω.

Το ευρωπαϊκό LNG διεύρυνε τα κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς συνεχίστηκαν οι απεργίες στις εγκαταστάσεις εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αυστραλία. Ωστόσο, η δράση των τιμών ήταν ευμετάβλητη εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τον αντίκτυπο που έχουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην προσφορά. Η Chevron έχει προσφύγει στις ρυθμιστικές αρχές για να βοηθήσει στην επίλυση της διαμάχης. Της ζήτησε να προβεί σε δηλώσεις "δύσκολων διαπραγματεύσεων", οι οποίες μπορούν να γίνουν αν οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε αδιέξοδο μετά από εννέα μήνες. Αυτή η διαπίστωση καθορίζει τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης στη θέση μιας επιχειρησιακής συμφωνίας. Τα ζητήματα προσφοράς στην Ευρώπη βοήθησαν επίσης στην άνοδο των ευρωπαϊκών τιμών αναφοράς. Οι νορβηγικές εξαγωγές φυσικού αερίου παραμένουν περιορισμένες εν μέσω συντήρησης. Οι εργασίες στο κοίτασμα Troll παρατάθηκαν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Οι τιμές spot LNG της Βόρειας Ασίας κινήθηκαν επίσης ανοδικά. Στις ΗΠΑ, οι ροές προς τη μονάδα εξαγωγής LNG του Freeport μειώθηκαν.

Το αργό πετρέλαιο παρέμεινε σχετικά αμετάβλητο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Οι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι τα πρόσφατα κέρδη ενδέχεται να έχουν προς το παρόν εξαντλήσει την πορεία τους. Ωστόσο, τα σημάδια στενότητας στις αγορές πετρελαιοειδών θα μπορούσαν να διατηρήσουν τις πιέσεις στο αργό πετρέλαιο. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ντίζελ στην Ευρώπη ωθήθηκαν πάνω από τα 1.000 USD/t για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, εν μέσω ανησυχιών ότι η Ρωσία σχεδιάζει μεγάλες περικοπές στις δυτικές θαλάσσιες εξαγωγές της αυτόν τον μήνα.