Η BP και συγκεκριμένα η BP Pulse UK, άνοιξε τον μεγαλύτερο, όπως ισχυρίζεται, σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει έως και 180 οχήματα ταυτόχρονα. Το Gigahub στο NEC στο Μπέρμιγχαμ - κοντά σε σημαντικούς κόμβους για τους αυτοκινητόδρομους M42 και M6 - μπορεί να φορτίσει έως και 30 οχήματα σε συνδέσεις συνεχούς ρεύματος 300kW ανά πάσα στιγμή και άλλα 150 σε 

 

πιο αργά σημεία φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος 7kW. Ο χώρος διαθέτει επίσης ένα drive-through outlet Starbucks, επιτρέποντας στους οδηγούς να αγοράζουν αναψυκτικά και καφέδες για όση ώρα θα περιμένουν για να φοτρίσουν τα οχήματά τους.  

Είναι το τρίτο Gigahub της BP που ξεκινά τη λειτουργία του, μετά από ένα στο Park Lane, στο κεντρικό Λονδίνο, και ένα άλλο στο αεροδρόμιο Gatwick.

Ο Akira Kirton, αντιπρόεδρος της BP Pulse UK, δήλωσε ότι ο νέος χώρος είναι ένας από τους "εκατοντάδες κόμβους" που σχεδιάζει να ανοίξει αυτή τη δεκαετία "σε μέρη που τους χρειάζονται οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων", όπως στους αυτοκινητόδρομους.

Ο καγκελάριος Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος ήταν παρών στα εγκαίνια του Gigahub, πρόσθεσε ότι πρόκειται για "τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην ηλεκτρική φόρτιση στο Ηνωμένο Βασίλειο", σηματοδοτώντας "ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων".

Ο χώρος αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε από τον ειδικό στις υποδομές The EV Network (EVN), ο οποίος έχει υπογράψει "μακροπρόθεσμο" συμβόλαιο με τον όμιλο NEC για την επέκταση της προσφοράς φόρτισης.