Η γερμανική Enercon ανακοίνωσε ότι έχει φτάσει τα 60 GW εγκατεστημένης χερσαίας αιολικής ισχύος παγκοσμίως. Περισσότερες από 32.000 ανεμογεννήτριες έχουν σχεδιαστεί, παραχθεί και τεθεί σε λειτουργία σε 50 χώρες από την ίδρυση της εταιρείας το 1984. Η δυναμικότητα αυτή υποκαθιστά περίπου 60 συμβατικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής. Ο εμπορικός διευθυντής της Enercon 

Ulrich Schulze Südhoff, δήλωσε: "Μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που παρέχουμε 60GW πράσινης ενεργειακής ικανότητας σε όλο τον κόσμο, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην παγκόσμια προστασία του κλίματος και του περιβάλλοντος.

"Παρ' όλα αυτά, πρόκειται απλώς για ένα ορόσημο στην πορεία μας προς ένα σύστημα ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές. Δεν έχουμε ολοκληρώσει ακόμη την αποστολή μας.

"Έχουμε ακόμη πολλά χιλιόμετρα να διανύσουμε για να κάνουμε την ενεργειακή μετάβαση πραγματικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι, δεν θα εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας και μαζί με τους εταίρους μας θα συνεχίσουμε να συνεισφέρουμε ώστε να φέρουμε την αποστολή μας εις πέρας".

Η Enercon συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών αιολικής ενέργειας και βελτιώνει συνεχώς την τεχνολογία της.

Με τη νέα ανεμογεννήτρια E-175 EP5 E2 6,X MW, η Enercon διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της στο φάσμα της πλατφόρμας EP5 με E-Nacelle.

"Προσπαθούμε να προτείνουμε την καλύτερη προσφορά και τις καλύτερες υπηρεσίες για τους πελάτες μας παγκοσμίως - με ποιότητα, αποτελεσματικότητα, αξιοπιστία, δημιουργώντας λύσεις προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας.

"Ως πρωτοπόρος της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αυτό το σημαντικό ορόσημο επιβεβαιώνει το σύνθημα της ENERCON "Ενέργεια για τον κόσμο"."