Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras θα παρουσιάσει την Τετάρτη νέες πρωτοβουλίες με στόχο να καταστήσει την εταιρεία τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης αιολικής ενέργειας της χώρας. Ο διευθύνων σύμβουλος Jean Paul Prates και ο Mauricio Tolmasquim, επικεφαλής της ενεργειακής μετάβασης και βιωσιμότητας της Petrobras, θα παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες, όπως ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση την Τρίτη

Ο Tolmasquim είπε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τρίτη ότι η Petrobras αξιολογεί συνεργασίες για εντελώς νέα έργα και πιθανές συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να ενισχύσει τα πρότζεκτ ΑΠΕ.

«Ο δρόμος που επιλέξαμε είναι οι συνεργασίες», δήλωσε ο Tolmasquim σε εκδήλωση στην πολιτεία του Σάο Πάολο, προσθέτοντας ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταστεί «μεγάλος παίκτης» στην ενέργεια, το υδρογόνο και τη δέσμευση άνθρακα. Σύμφωνα με τον Tolmasquim, η Petrobas θα επικεντρωθεί στη μείωση των εκπομπών από το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της και θα επιδιώξει την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα μέσω συνεργασιών με άλλες εταιρείες. Η Petrobras σχεδιάζει επίσης να επενδύσει σε πράσινα «ηλεκτρόνια και μόρια», ή προϊόντα που παράγουν και αποθηκεύουν ενέργεια ενώ παράγουν αμελητέες ποσότητες επιβλαβών εκπομπών, όπως είπε.