Η Wood Mackenzie ανακοίνωσε ότι με τον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA) να ενισχύει την οικονομική ανταγωνιστικότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι ετήσιες προσθήκες ισχύος θα τριπλασιαστούν σχεδόν σε 10 χρόνια στα 110 GW. Μιλώντας στο συνέδριο RE+ στο Λας Βέγκας, ο Chris Seiple, αντιπρόεδρος του τμήματος ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Wood Mackenzie,

δήλωσε: "Ο ΙΡΑ έχει καταστήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας πολύ ανταγωνιστικές σε σχέση με άλλες τεχνολογίες και τις τιμές χονδρικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.

"Ως αποτέλεσμα, βλέπουμε μια βιασύνη για περιοχές ανάπτυξης και μια αναζωπύρωση της παραγωγής στις ΗΠΑ για την υποστήριξη της βιομηχανίας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
"Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που παραμένουν, αλλά συνολικά, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας χαμηλού κόστους παρουσιάζουν μια σημαντική ευκαιρία για επενδύσεις και προβλέπουμε ότι οι ετήσιες προσθήκες δυναμικότητας σε 10 χρόνια θα είναι σχεδόν τριπλάσιες από ό,τι είναι τώρα".

Σύμφωνα με την Wood Mackenzie, το συνολικό κόστος για τις φορολογικές πιστώσεις του IRA μέχρι το 2050 εκτιμάται σε 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Αυτό θα παράσχει την οικονομική βάση για την ανάπτυξη, αλλά δεν θα διασφαλίσει μια εντελώς ομαλή μετάβαση, πρόσθεσε ο Seiple.