Η TotalEnergies, η Petrobras και η Casa dos Ventos Holding υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για τη διερεύνηση ευκαιριών στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του υδρογόνου χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη Βραζιλία. Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στις τρεις εταιρείες να μελετήσουν από κοινού τις επενδύσεις και την απορρόφηση σε χερσαία αιολική ενέργεια, υπεράκτια αιολική 

ενέργεια, ηλιακή ενέργεια και υδρογόνο χαμηλών εκπομπών άνθρακα στη χώρα, αξιοποιώντας τις συνδυασμένες συνέργειές τους.

Κάθε μονάδα θα φέρει τις ξεχωριστές δεξιότητές της στη συνεργασία δήλωσε η TotalEnegries.

Η Casa dos Ventos Holding, η κοινοπραξία που σχηματίστηκε από την TotalEnergies και την Casa dos Ventos έχει χαρτοφυλάκιο αιολικής και ηλιακής ενέργειας 12GW στη Βραζιλία που θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια.

Η Petrobras είναι η μεγαλύτερη βραζιλιάνικη εταιρεία ενέργειας με αναγνωρισμένη τεχνική εμπειρία στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε η TotalEnergies, προσθέτοντας ότι θα φέρει την παγκόσμια τεχνογνωσία της στον τομέα της πολλαπλής ενέργειας.

"Η Βραζιλία είναι μια εξαιρετική χώρα για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TotalEnergies Patrick Pouyanné.

"Επομένως, είμαστε ευτυχείς που θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Casa dos Ventos και την Petrobras για να εντοπίσουμε πιθανές συνέργειες μεταξύ των δραστηριοτήτων μας και να αναπτύξουμε έτσι κερδοφόρες ευκαιρίες για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".