Η Regolo Rinnovabili, η ιταλική εταιρεία ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων και θυγατρική της BayWa r.e., υπέβαλε αίτηση για θαλάσσια παραχώρηση διάρκειας 30 ετών για την κατασκευή και λειτουργία 750 πλωτών αιολικών πάρκων στα ανοικτά της Σικελίας. Η Regolo Rinnovabili υπέβαλε την αίτηση στη Λιμενική Αρχή της Mazara del Vallo για την εγκατάσταση περίπου 50 ανεμογεννητριών ονομαστικής

ισχύος 15 MW η καθεμία και διαμέτρου ρότορα 236, με συνοδευτικό καλώδιο και υποδομή δικτύου, στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας.

Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τις ανεμογεννήτριες θα συλλέγεται και θα παραδίδεται στο ιταλικό δίκτυο μέσω δύο υπεράκτιων υποσταθμών.

Το αιολικό πάρκο Mazara Del Vallo 4 θα βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση περίπου 44 χιλιομέτρων από τις ακτές της Σικελίας.

Το αιολικό πάρκο θα καλύπτει έκταση περίπου 226 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η συνολική αξία της προμήθειας, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, ένας άλλος ιταλός κατασκευαστής, η Mazar Wind Srl, υπέβαλε αίτηση για θαλάσσια παραχώρηση για την κατασκευή και εκμετάλλευση πλωτού αιολικού πάρκου ισχύος 1,1 GW που θα βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 50 χιλιομέτρων από τις ακτές της Mazara del Vallo.