Τα εμπορεύματα σημείωσαν άνοδο, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διέκοψε τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της, όπως αναμενόταν. Τα υψηλότερα του αναμενόμενου αποθέματα ανέκοψαν το πρόσφατο ράλι του πετρελαίου, ενώ τα περισσότερα μέτρα στήριξης στην Κίνα ανέβασαν τα μέταλλα. Ο χρυσός σημείωσε έντονη άνοδο εν όψει της απόφασης της FOMC, καθώς το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ ενίσχυσε την όρεξη των επενδυτών. Ωστόσο, περιόρισε

τα κέρδη αυτά μετά την παραμονή των επιτοκίων αμετάβλητων από τη Fed, αλλά σηματοδότησε ότι θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο. Η τάση δεν κατάφερε να κάμψει τον ενθουσιασμό για το πολύτιμο μέταλλο. Επίσης, άντεξε απέναντι στην εκτίναξη των αποδόσεων των ομολόγων, με το επιτόκιο του Δημοσίου να σκαρφαλώνει στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

Ο χαλκός κατάφερε να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση υψηλότερα εν μέσω μεγαλύτερης στήριξης των ακινήτων στην Κίνα. Η Wuhan, η πρωτεύουσα της Hubei, κατάργησε τους περιορισμούς αγοράς κατοικιών στις περιοχές του κέντρου της πόλης, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς ακινήτων. Παρόμοιες κινήσεις έγιναν επίσης στις πόλεις Xi'an και Wuxi. Αυτό έρχεται μετά την πτώση των τιμών των κατοικιών στην Κίνα με ταχύτερο ρυθμό τον Αύγουστο. Οι τιμές των νέων κατοικιών σε 70 πόλεις μειώθηκαν κατά 0,29% μ.μ. Άλλα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα και οι πωλήσεις κατοικιών παρέμειναν επίσης αδύναμες. Οι κινήσεις βοήθησαν να ωθηθούν υψηλότερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιδηρομετάλλευμα στη Σαγκάη. Οι χαλυβουργίες φέρονται επίσης να αναπληρώνουν τα αποθέματα ενόψει της εβδομάδας διακοπών της Εθνικής Ημέρας του επόμενου μήνα. Αυτό θα μπορούσε να μετριαστεί από τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους, η οποία θα μπορούσε να ωθήσει κάποιες περικοπές παραγωγής.

Το πρόσφατο ράλι των τιμών του αργού πετρελαίου ανακόπηκε από τη μικρότερη του αναμενόμενου μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων. Τα στοιχεία της EIA έδειξαν ότι τα αμερικανικά αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,14 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, πολύ λιγότερο από την πτώση των 5,25 εκατ. βαρελιών που ανέφερε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου. Η απογοητευτική μείωση των αποθεμάτων έδωσε ώθηση στους εμπόρους να κλειδώσουν κέρδη μετά την άνοδο 10% από την αρχή του μήνα. Αυτό ενισχύθηκε από τον τόνο μείωσης του κινδύνου στις αγορές, αφού η Fed σηματοδότησε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν πιθανότατα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων προκαλεί ανησυχίες. Μερικές ακόμη μειώσεις θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις συζητήσεις για την επίτευξη του λειτουργικού ελάχιστου των δεξαμενών. Αυτό συμβαίνει καθώς οι περικοπές της παραγωγής του ΟΠΕΚ αρχίζουν να δαγκώνουν. Με τις περικοπές παραγωγής από τη Σαουδική Αραβία και την ευρύτερη συμμαχία ΟΠΕΚ+ να αναμένεται να παραμείνουν για το υπόλοιπο του έτους, τα αποθέματα πιθανότατα θα αγγίξουν χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημείωσε άνοδο, καθώς οι έμποροι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις διαταραγμένες ροές από τη Νορβηγία. Ο διαχειριστής του δικτύου της χώρας δήλωσε ότι η επανεκκίνηση του γιγαντιαίου κοιτάσματος φυσικού αερίου Troll θα διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει αμφιβολίες στους εμπόρους σχετικά με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα της αύξησης. Έχουν επίσης υπόψη τους τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Αυστραλία. Οι τιμές spot του LNG στη Βόρεια Ασία παρέμειναν σχετικά αμετάβλητες, καθώς οι αγοραστές παρέμειναν στο περιθώριο. Μια έκθεση από την Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών παρείχε κάποια ανακούφιση στην αγορά. Εκτιμά ότι οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αυστραλίας από τις εγκαταστάσεις της ανατολικής ακτής της θα αυξηθούν κατά 9% σε ετήσια βάση το α' τρίμηνο του 2024.