Η Jaguar ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να υιοθετήσει το σχεδιασμένο από την Tesla σύνδεσμο φορτιστών North American Charging Standard (NACS) στη Βόρεια Αμερική. Μετά την Ford και την GM που ανακοίνωσαν ότι θα υιοθετήσουν το νέο πρότυπο σύνδεσης της Tesla που άνοιξε και μετονομάστηκε σε NACS και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες 

έσπευσαν να συνάψουν συμφωνίες με την Tesla για να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger στο πλαίσιο της μετάβασης στο νέο σύνδεσμο.

Τώρα η Jaguar έγινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που μπήκε στο παιχνίδι. Η εταιρεία έγραψε σε ένα δελτίο τύπου:

Η Jaguar υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για να παρέχει στους οδηγούς των ηλεκτρικών οχημάτων της επόμενης γενιάς της πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο Supercharger της Tesla στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Όλες οι νέες Jaguar που θα πωλούνται στην περιοχή από το 2025 θα έχουν πλήρη ενσωμάτωση του NACS χωρίς την ανάγκη προσαρμογέα. Η Jaguar θα προμηθεύεται επίσης προσαρμογείς από την Tesla και θα υποστηρίζει την προμήθειά τους στους οδηγούς του I-PACE, μόλις είναι διαθέσιμοι.

Ο Mark Camilleri, διευθυντής των υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης της JLR, σχολίασε: "Η JLR θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης σε όλους τους πελάτες της:

Η Tesla έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο φόρτισης σε όλο τον κόσμο που παρέχει γρήγορη, αξιόπιστη και βολική φόρτιση και είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε μαζί της για να παρέχουμε πρόσβαση στους πελάτες της Jaguar. Αυτή η συμφωνία θα επιτρέψει στους οδηγούς της Jaguar με οχήματα που διαθέτουν NACS στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό να χρησιμοποιούν τους φορτιστές Superchargers χωρίς προσαρμογέα.

Η συμφωνία φαίνεται να είναι παρόμοια με όλες τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν ανακοινώσει προηγουμένως την υιοθέτηση του NACS - που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες EV της Jaguar θα έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla μέσω ενός προσαρμογέα το επόμενο έτος και τα EV της Jaguar επόμενης γενιάς που θα κυκλοφορήσουν το 2025 θα έχουν τον σύνδεσμο NACS ως πρότυπο.

Η Jaguar προστίθεται στις Ford, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, GM, Volvo, Polestar και Rivian που υιοθετούν το NACS στη Βόρεια Αμερική.