Η Nexans Marine Operations AS και η Ulstein Verft συνήψαν σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου πλοίου τοποθέτησης καλωδίων DP3. Το σκάφος, ένα σκάφος ST-297 CLV σχεδιασμού της Skipsteknisk, είναι μια ανανεωμένη έκδοση του Nexans Aurora, που παραδόθηκε το 2021. Το σκάφος είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη μεταφορά και την τοποθέτηση διαφόρων τύπων υποθαλάσσιων καλωδίων

συμπεριλαμβανομένων των δεσμών καλωδίων, καθώς και για την ανάκτηση και την επισκευή. Διαθέτει διαιρούμενη περιστρεφόμενη τράπεζα στο κατάστρωμα, ικανή να συγκρατεί έως και 10.000 τόνους καλωδίων, περιστρεφόμενη τράπεζα κάτω από το κατάστρωμα με χωρητικότητα καλωδίων 3500 τόνων και καλάθι οπτικών ινών χωρητικότητας 450 τόνων.

Το σκάφος έχει πλάτος 31 μέτρα, μήκος 149,9 μέτρα και φιλοξενεί πλήρωμα 90 ατόμων.

Η Ulstein Verft είναι υπεύθυνη για την κατασκευή του σκάφους και την προετοιμασία του εξοπλισμού του στην κορυφή.

Ο Pascal Radue, EVP Generation & Transmission της Nexans, δήλωσε: "Το πλοίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Nexans: "Αναθέσαμε τη σύμβαση για ένα νέο πλοίο στην Ulstein μετά από μια εκτεταμένη διαδικασία υποβολής προσφορών, όπου το ιστορικό της Ulstein, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης του Nexans Aurora, ήταν σημαντικός παράγοντας για να αποφασίσουμε για άλλη μια φορά για το ναυπηγείο Ulstein Verft".