Combilift: Νέο Σύστημα Ανύψωσης Πτερυγίων και Πύργων Ανεμογεννητριών για Υπεράκτια Αιολικά

Combilift: Νέο Σύστημα Ανύψωσης Πτερυγίων και Πύργων Ανεμογεννητριών για Υπεράκτια Αιολικά
energia.gr
Τρι, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:21

Ο κατασκευαστής ανυψωτικών λύσεων Combilift έχει λανσάρει ένα νέο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις χειρισμού φορτίου των κατασκευαστών υπεράκτιων αιολικών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας. Το Combi-LC (Combilift Load-Carrier) του ομίλου επιτρέπει τη μετακίνηση πτερυγίων και πύργων ανεμογεννητριών μέσω των σταδίων παραγωγής και σε χώρους αποθήκευσης. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει δύο οχήματα

που εργάζονται σε συνδυασμό, επικοινωνούν και λειτουργούν ταυτόχρονα για να ασφαλίσουν το φορτίο και στα δύο άκρα και να το μετακινήσουν με ασφάλεια σε άλλη τοποθεσία.

Η Siemens Gamesa, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές υπεράκτιων αιολικών συστημάτων παγκοσμίως, έγινε η πρώτη εταιρεία που αξιοποίησε τη νέα τεχνολογία, υπογράφοντας παραγγελία πολλών εκατομμυρίων για έναν αριθμό από τα ειδικά σχεδιασμένα Load Carriers, και η Combilift βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με άλλες εταιρείες υπεράκτιων αιολικών συστημάτων με παρόμοιες απαιτήσεις.
Ο Josh Moffett, διευθυντής βαρέος εξοπλισμού της Combilift, δήλωσε: "Η Combilift έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά από επαφές με εταιρείες μεταφοράς φορτίων: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που λανσάραμε αυτό το νέο προϊόν - το Combi-LC, και ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει ως πύλη εισόδου για την περαιτέρω πρόοδό μας στο εγχείρημά μας στον τομέα της αιολικής ενέργειας.

"Η κλίμακα των υπεράκτιων αιολικών έργων σε όλο τον κόσμο οδηγεί σε ένα πολύ μοναδικό σύνολο προκλήσεων, μία από τις οποίες είναι η δυνατότητα μεταφοράς των πολύ μεγάλων εξαρτημάτων που συνθέτουν μια ανεμογεννήτρια. Το αναγνωρίσαμε αυτό και χρησιμοποιήσαμε την τεχνογνωσία μας στη διαχείριση φορτίων για να αναπτύξουμε μια λύση για την υποστήριξη όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Το προϊόν είναι ειδικά κατασκευασμένο κατά παραγγελία και επομένως μπορεί να προσαρμοστεί μοναδικά για να ταιριάζει σε συγκεκριμένες εφαρμογές.