Το Γραφείο Διαχείρισης Ωκεάνιας Ενέργειας των ΗΠΑ, ολοκλήρωσε την τελική δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων(MΠE) για το τεράστιο παράκτιο αιολικό έργο Coastal Virginia Offshore Wind της Dominion Energy (CVOW), μια προτεινόμενη εγκατάσταση 2,6 γιγαβάτ στα ανοικτά των ακτών της Virginia Beach. Πρόκειται για ένα σημαντικό ρυθμιστικό ορόσημο και σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας περιβαλλοντικής εξέτασης του έργου.

"Η ρυθμιζόμενη υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει πολλά οφέλη για τους πελάτες μας και τις τοπικές οικονομίες - δεν απαιτεί καύσιμα, δεν προκαλεί εκπομπές και διαφοροποιεί το μείγμα καυσίμων μας για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του δικτύου", δήλωσε ο Bob Blue, πρόεδρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dominion Energy. "Η σημερινή ανακοίνωση ενισχύει την εμπιστοσύνη που έχουν η εταιρεία, οι πωλητές και οι προμηθευτές μας στην ολοκλήρωση του έργου μας, παρέχοντας περαιτέρω κίνητρα για να διατηρήσουμε την εστίαση στην έγκαιρη και εντός προϋπολογισμού παράδοση".

Η διαδικασία της ΜΠΕ είναι μια εκτεταμένη, πολυετής επανεξέταση και περιλαμβάνει διαβουλεύσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, μελέτες μηχανικής και σχέδια διάταξης για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του έργου σε άλλους χρήστες και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, η Dominion σκοπεύει να εγκαταστήσει 176 ανεμογεννήτριες 14,7 μεγαβάτ και τρεις υπεράκτιους υποσταθμούς σε μια περιοχή μίσθωσης που εκτείνεται σε 112.000 ομοσπονδιακά στρέμματα, περίπου 27 μίλια από την ακτή. Όταν ολοκληρωθεί, το CVOW θα παράγει αρκετή ενέργεια για 660.000 σπίτια και θα εξοικονομήσει καύσιμα αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ετών λειτουργίας του, σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφέλειας. Το έργο υποστηρίζει ήδη περίπου 750 θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες όταν ξεκινήσει η κατασκευή.

Στους προμηθευτές της Dominion περιλαμβάνονται οι Crowley, Esvagt και Fincantieri, οι οποίοι σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ένα πλοίο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων (SOV) του νόμου Jones Act για το CVOW. Η Fincantieri Bay Shipbuilding πραγματοποίησε τελετή τοποθέτησης της καρίνας του νέου πλοίου την περασμένη εβδομάδα.

Η Dominion έχει επίσης συνάψει σύμβαση με την Keppel AmFELS για την κατασκευή ενός πλοίου εγκατάστασης ανεμογεννητριών Jones Act (WTIV), του πρώτου στο είδος του. Αυτό το πλοίο υψηλών προδιαγραφών, με την ονομασία Charybdis, φέρεται να βρίσκεται σε καθυστέρηση και περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια πάνω από τον προϋπολογισμό.