Η EEW SPC Στέλνει τους 8 Πρώτους Πυλώνες Θεμελίωσης για το Αιολικό της Dominion στη Βιρτζίνια

Η  EEW SPC  Στέλνει τους 8 Πρώτους Πυλώνες Θεμελίωσης για το Αιολικό της Dominion στη Βιρτζίνια
energia.gr
Τετ, 27 Σεπτεμβρίου 2023 - 09:45

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής πυλώνων θεμελίωσης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας EEW SPC ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι πρώτοι οκτώ τέτοιοι πυλώνες για το υπεράκτιο πάρκο της Dominion Energy Coastal Virginia στις ΗΠΑ φορτώθηκαν στην προκυμαία του Ροστόκ στη Γερμανία και απέπλευσαν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στις 21 Σεπτεμβρίου 2023.

Για την προετοιμασία της φόρτωσης τα θεμέλια ανυψώθηκαν στη βάση μεταφοράς με τη χρήση του συστήματος Strand Jack.

Τα θεμέλια βρίσκονται καθ' οδόν προς τον τερματικό σταθμό Portsmouth Marine Terminal της Βιρτζίνια, όπου θα φθάσουν περίπου στα μέσα Οκτωβρίου.

Το έργο CVOW 2,6GW αναπτύσσεται από την Dominion Energy και βρίσκεται στα ανοικτά της Virginia Beach.

Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, η Dominion σκοπεύει να εγκαταστήσει 176 ανεμογεννήτριες 14,7 μεγαβάτ και τρεις υπεράκτιους υποσταθμούς σε μια περιοχή μίσθωσης που εκτείνεται σε 112.000 ομοσπονδιακά στρέμματα, περίπου 27 μίλια από την ακτή. Όταν ολοκληρωθεί, το CVOW θα παράγει αρκετή ενέργεια για 660.000 σπίτια και θα εξοικονομήσει καύσιμα αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των πρώτων 10 ετών λειτουργίας του, σύμφωνα με την εταιρεία κοινής ωφέλειας. Το έργο υποστηρίζει ήδη περίπου 750 θέσεις εργασίας, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες όταν ξεκινήσει η κατασκευή.

Οι πυλώνες θεμελίωσης έχουν μήκος 83 μέτρα, βάρος 1538 τόνους και διάμετρο έως 9,5 μέτρα.

Το αιολικό πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.